Ierland Reizen

48 uur in Dublin

December 17, 2015

Elk jaar in December zoek ik een kerstmarkt op ergens in Europa. Dit jaar werd het Dublin. Voorgaande jaren werd hier nog flink uitgepakt werd met kerstmarkten. Dit jaar bleef het helaas maar bij één kerstmarkt in Dublin. Gelukkig was heel de stad versierd met kerstbomen en kerstverlichting, waardoor er toch een kerstsfeer hing. Ik was er van donderdag tot en met zaterdag. Het was dus een kort bezoekje, maar gelukkig is het centrum van Dublin niet heel groot en makkelijk in 48 uur te bezoeken.IMG_1793Dublin
Dublin heeft een zeeklimaat en dat houdt in dat het veel regent, maar niet te koud of te warm wordt. Gemiddeld regent het 200 dagen in het jaar in Dublin en is December de natste maand. Niet zo raar dus dat het ook tijdens mijn bezoek veel heeft geregend. Plan je een trip naar Dublin, neem dan dus een regenjas, paraplu en waterdichte schoenen mee.
Dublin DocklandsVanaf Nederland kun je vaak al retourtjes naar Dublin vinden voor onder de 100 Euro. Aer Lingus, Ryanair en KLM vliegen er heen. Binnen 1,5 uur ben je in Dublin. Vanaf het vliegveld kun je met Airlink makkelijk naar het centrum. Deze bus stopt op verschillende plekken en kost 10 Euro. Verder ligt het meeste in Dublin op loopafstand en heb je het openbaar vervoer bijna niet nodig. Hoogstens om de regenbuien te ontwijken en in dit geval kun je de bus pakken. Een kaartje kun je kopen in de bus. Je kan beter gepast betalen, wat de buschauffeur geeft geen geld terug.

Dublin DocklandsDublin Docklands
Het is niet makkelijk om met een klein budget een hotel te vinden in Dublin, maar met goed zoeken vond ik een mooi en betaalbaar apartement. Het zat net iets buiten het centrum in de Docklands op ongeveer een kwartiertje wandelen. Het appartement was mooi ingericht, met twee badkamers, twee slaapkamers, en een mooie keuken met een kookeiland. Het hele appartement bestond uit ramen en omdat het zich op de tiende verdieping bevond, had je vanuit elke plek van het appartement uitzicht op Dublin. Op bovenstaande foto’s kun je het uitzicht zien. Als ik op bed lag, kon ik uitkijken over het prachtige verlichte centrum. En alleen al voor het uitzicht is dit verblijf echt een aanrader. Sinds een paar weken kun je dit verblijf nu ook boeken op www.booking.com
Dublin DocklandsIMG_1763
Ons appartement zat in het haven gebied de Docklands vlakbij rivier de Liffey. Tot een paar jaar geleden kon je beter niet in deze wijk komen, omdat het er heel onveilig zou zijn. Dankzij verschillende projecten is deze plek nu omgetoverd tot een hippe zakenwijk met moderne architectuur. In dit gebied zijn o.a. het kantoor van Google en Facebook gevestigd. In deze wijk zit ook het Grang Canal Theater, Amfitheater 3Arena en het O2-stadium.
Dublin Docklands DublinDocklands
Ik ben er nog niet echt uit wat nou echt dé bezienswaardigheid van Dublin is. Ik heb alle toeristische hoogtepunten bezocht: Trinity College, Dublin Castle, st. Patricks Cathedral, Christ Church Cathedral. Misschien komt het omdat ik nergens naar binnen ben geweest, maar ik vond geen van allen heel bijzonder. De entreeprijzen liggen vrij hoog en ik vond tien Euro net iets teveel om een bibliotheek van binnen te zien. En misschien lag het ook wel aan de gure wind, kou en regen waardoor ik deze imposante gebouwen niet zo kon waarderen.
Dublin Castle Dublin Castle
De winkelstraten van Dublin vond ik wél bijzonder. Dublin heeft héél veel leuke winkelcentra en winkelstraten. Je hebt er natuurlijk de bekende winkelketens, maar daarnaast ook veel lokale winkels, warenhuizen en kleine boetiekjes. Grafton street en O’Connel street zijn de bekendste en grootste straten, hier vind je vooral de bekende ketens. Kleine boetiejes vind je in South William Street, Henry Street, Dame Street en alles rondom dit gebied.

Dublin hipsterDublin

Ook zijn er veel leuke winkelcentra en warenhuizen in het centrum van Dublin. George Arcade waar verschillende marktkraampjes staan en kleine winkeltjes zijn, in ILCA en Stephen vind je zowel grote ketens als kleine winkeltjes en bij Powerscourt kun je terecht voor de kleinere (designer) boetiekjes en een lekkere brunch, lunch of cocktail. De warenhuizen Thomas Brown, maar vooral ook het bekende Avoca zijn de moeite waard om te bezoeken. Bij Avoca kun je terecht voor leuke lifestyleproducten en zeker rond de kerstperiode kun je hier mooie cadeautjes (voor anderen of jezelf) scoren.
Dublin Powerscourte CentreDublin Avoca
Dublin heeft ontelbaar veel leuke eetplekken. Koffiebarren, brunchtenten, lunchtenten, restaurants, cocktailbarren en een heleboel patissiers. Je kunt er terecht voor typisch Iers in een pub, maar ook voor haute cuisine, Japans, Koreaans, pasta of een goede hamburger. Houd er rekening mee dat de prijzen in Dublin net iets hoger liggen. Voor een hamburger betaal je zo’n 16 euro, voor een steak 25 en voor een glas wijn 6 euro. Leuke straten zijn: South William Street en Clarendon Street.
Dublin DocklandsDublin

Houd je van zoetigheid, dan ben je op het goede adres in Dublin. Ik zou iedereen aanraden om een bezoek te brengen aan Queen of Tarts. Hier hebben ze veel verschillende taartjes en andere lekkernijen. Ik nam zelf het allergrootste gebakje: de lemon meringue tart geserveerd met clotted cream. Maar de signature dish, de baileys cheesecake was ook heel lekker.
Queen of TartsIk vond Dublin vooral een gezellige en sfeervolle stad. Alles ligt dicht bij elkaar en is goed aangegeven, waardoor verdwalen bijna onmogelijk is. Het enige minpuntje is het slechte weer, maar aan de andere kant zijn er genoeg winkels, winkelcentra en eetgelegenheden waar je lekker droog binnen bent.
Dublin

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.