Lijstjes

7 lekkere Rotterdamse restaurants voor bezorging of afhaal tijdens de coronacrisis

March 16, 2020
thuisbezorgen afhalen rotterdam

Het zijn zware tijden voor de horeca en het ziet er naar uit dat dit nog wel even gaat duren. Gelukkig zijn er nog een heleboel restaurants die thuisbezorgen of je eten kunt afhalen. Dit zijn 7 van mijn favoriete restaurants om bij te bestellen.

Update: Inmiddels bieden steeds meer restaurants afhaal of thuisbezorgen aan. Ik blijf deze lijst updaten!

1. De Kipgallery

Laten we meteen beginnen bij mijn all time favourite afhaalzaakje: De Kipgallery. Hier kun je de allerlekkerste  Portugese kip van Rotterdam halen. De eigenaren grillen de kippetjes tot ze een lekker krokant velletje hebben, maar nog steeds sappig zijn. Eroverheen gaat een lekker mengseltje van piri piri, knoflooksaus of allebei.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Elize – writer & foodie (@elize010) op


2. Belén

Bistro Belén heeft ook besloten hun gerechten beschikbaar te stellen voor afhaal. Wat je kunt verwachten? Gestoofd wild zwijn met raapstelen, daslook en knolselderij. En nog veel meer gerechten voor rond de 15 euro. Ook aan de kinderen is gedacht, voor 7,50 heb je een kindermaaltijd. De gerechten moet je een dag van tevoren voor 9 uur gereserveerd hebben.

3. Kyatcha

Zin in goede kwaliteit sushi? Dan moet je Kyatcha eens proberen. De sushirolls zijn wel wat prijzig. Een rol met vier stuks kost ongeveer tien euro.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KYATCHA (@kyatcha.ig) op

4. Burger club

In deze moeilijke tijden, moet je een beetje lief voor je zijn. Natuurlijk staat gezondheid voorop, maar wat is er nu lekkerder dan af en toe jezelf verwennen met een flinke burger. Gelukkig zijn er nog genoeg restaurants die hun hamburgers bij jou thuis willen bezorgen, zoals Burger Club Rotterdam.

5. Mangiare

De pasta’s van Mangiare zijn zo lekker! En gelukkig kun je daar de komende weken van blijven genieten. Ook de antipasti’s en toetjes zijn te bestellen voor thuisbezorging. Afhalen kan ook, bij hun locatie op de Van Oldenbarneveltstraat.

galeriaaa by mangiare

6. Hemel op Aarde

Tapas eten hoor je eigenlijk te doen in een gezellige omgeving met veel mensen om je heen, of op een terrasje met de zon op je gezicht. De gezelligheid zul je de komende weken even zelf moeten creëren in je eigen huis of tuin. Het eten hoef je niet zelf te regelen. De Hemel op Aarde heeft de komende tijd een hele leuke deal: voor 49,50 krijg je alle benodigdheden voor een tapasdiner thuis. In het menu zitten warme en koude tapas, een dessert én een flesje wijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tapasbar De Hemel op Aarde (@tapasbar_dehemelopaarde) op


7. Sappi

Ons immuunsysteem kan nu wel een boost gebruiken. Een sapje of salade kan daarbij helpen. Sappi bezorgt de komende tijd hun gezonde sapjes en smoothies door heel Nederland. Ook kun je de sapjes afhalen.

8. De Brunch Club

Een van mijn favoriete nieuwkomers in Rotterdam is toch wel De Brunch Club. Ik at daar een tijdje geleden de lekkerste steak sandwich die ik ooit heb gegeten. Helaas gaan ze die de komende tijd niet serveren, maar je kunt er wel dagelijks terecht voor een pantosti in verschillende smaken. Afhalen kan tussen 11:00 en 14:00 uur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door De Brunch Club (@debrunchclub) op


9. Tensai

Dit zijn tijden waarin iedereen wat comfortfood kan gebruiken. Mijn ultieme comfortfood is ramen. Het is voedzaam en verwarmend. Tensai is een van de zaken in Rotterdam waar je nog steeds terecht kunt voor ramen.  De Japanse soepen kosten ook maar 10 euro!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tensai Ramen (@tensairamen) op

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.