Hotspots Lijstjes

7x leuke restaurants in Rotterdam met baby’s en kids

September 25, 2022

Als je kinderen krijgt, verschuiven je prioriteiten op heel veel gebieden. Zo ook als het aankomt op een gezellige koffie- of lunchdate. Opeens is het niet meer zo belangrijk of de gerechten wel fotogeniek zijn, maar meer of er wel een verschoonmat in de toilet aanwezig is. Gelukkig hoeft het een het ander niet uit te sluiten, want er zijn in Rotterdam genoeg leuke plekken die ook kindvriendelijk zijn.

1. Parqiet

Als het terrasseizoen geopend is, is het nog makkelijker om een kindvriendelijke plek te vinden. De kids kunnen dan lekker rondrennen terwijl jij ze vanaf je tafel in de gaten houdt en als je met een baby bent die plotseling gaat huilen (geloof me, dit overkomt iedereen wel eens), kun je even snel een rondje lopen met de kinderwagen. Parqiet is zo’n plek waar dit allemaal mogelijk is. Dit prachtige gebouw in Het Park heeft in de zomer een flink terras in het grasveld. Je kunt eventueel zelfs ook nog je eigen picknickkleed meenemen. Overigens is deze tent ook ‘s winters nog leuk met kinderen, want binnen zit er ook nog een speelhoekje. Op het menu vind je allerlei lekkere zoetigheden en verschillende ontbijt- en lunchgerechten, ook voor kids.

2. Het Vroesenpaviljoen

Nog zo’n heerlijke plek in een park, is Het Vroesenpaviljoen dat – je raadt het al – in het Vroesenpark ligt. Neem plaats aan een van de picknicktafels en geniet van ‘s ochtends vroeg tot aan het einde van de middag van een ontbijt, lunch of borrel. Voor de kids is er een ‘kidsbordje’ met groente, fruit, brood en kaas.

3. Ver Van Hier

Misschien ben ik bevooroordeeld, omdat ik 5 minuten van Ver Van Hier vandaan woon, maar dit is toch wel mijn favoriete kindvriendelijke plek. De zaak bestaat uit een kinderboekenwinkel en café waar er een uitgebreide speelhoek is. Ik ga hier graag heen met mijn dochter van bijna een jaar. Terwijl zij wel even zoet is in de speelhoek, kan ik aan een van de tafeltjes ‘rustig’ een koffie drinken (oké, natuurlijk moet ik wel 100 keer ingrijpen als ze weer iets gevaarlijks doet, maar hé, ze vermaakt zich in ieder geval prima).

4. Mr Nonno

Zin in een indulgent lunch? Dan moet je echt eens naar Mr. Nonno gaan. Mr. Nonno heeft twee vestigingen – een in west en een op de Mariniersweg – en je eet er onder andere american pancakes. Maar ook de rijkgevulde sandwiches zijn erg lekker (tip: neem de club sandwich). Voor de kids staan er ook mini pancakes op het menu. Daarnaast is er ook hier een gezellig speelhoekje waar kinderen zich goed kunnen vermaken.

5. Juffrouw van Zanten

Juffrouw van Zanten opende jaren geleden haar deuren aan de Lusthofstraat in Kralingen en is sindsdien een enorm succes. De zaak zit altijd vol en inmiddels zijn er twee vestigingen bijgekomen. De reden achter het succes? Er is voor ieder wat wils. Van een gezond ontbijt tot een uitgebreide high tea en van een goede koffie met taart tot een wijntje met een borrelhap. Voor de kids staat er ook genoeg op de kaart en er is een ruime speelplek. Wat wil je nog meer?

6. Croos

Midden in Crooswijk zit CROOS, een heerlijk ‘buurtcafé’. Je kunt er zowel binnen als buiten op het gezellige terras terecht voor ontbijt, koffie, lunch of borrel. Voor de kinderen is er niet alleen een speelhoek, maar een complete speelkamer met speelgoed, knuffels, boekjes en een heleboel bordspelletjes.

7. De Kok en de Tuinman

Een van mijn favoriete plekken om een mooie zomerdag door te brengen, is toch wel de tuin van De Kok en de Tuinman. Je vindt deze zaak met groene oase in een oud schoolgebouw in het Oude Noorden. De homemade taartjes hier zijn heerlijk en het meeste van de kaart hier bestaat uit biologische en lokale producten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.