Hotspots Lijstjes

9 leuke plekken voor koffie (of matcha latte) in Rotterdam

November 8, 2021

Zwangerschapsverlof is een hele goede tijd om elke dag een nieuw koffietentje af te gaan, ben ik achter gekomen. Hoewel ik in de eerste week nog dacht: OMG, ik moet nog zoveel doen, had ik na twee dagen alweer alles van mijn to do-list afgestreept. En ja, wat ga je dan doen? Thuis zitten is niks voor mij, dus daarom spendeer ik elke dag het liefst met een boek in een fijn plekje. Waar die fijne plekjes zijn? Hier komen mijn negen tips.

1. Mecca

In Rotterdam Noord heb je een heleboel leuke koffietentjes, maar de leukste vind ik toch wel Mecca. Je kan er heel lekker lunchen met homemade pita’s en falafel, maar ik kom er het liefst voor een bak koffie en een babka. Achterin de zaak staat een heerlijke bank waar je kunt neerploffen en zo een hele zondagmiddag kunt doorbrengen.

2. Round & Round

Mijn absolute favoriete plek in Rotterdam is Round & Round. De drankjes en cakejes zijn niet alleen bijzonder en uniek in Rotterdam, maar ook gewoon heel lekker. Ik ben hier heel vaak te vinden. Soms in mijn eentje met een boek, andere keren voor een matcha latte-date of om even snel een taartje te eten. Hoewel ze wel koffie serveren, is hun specialiteit alles met matcha, dus probeer het eens uit.

3. Parqiet

Parqiet is het leukst in de zomer, want dan staat het hele grasveld vol met strandstoeltjes waarin je kunt genieten van de zon. Maar ook in de koudere maanden is het een gezellige plek voor een bak koffie, bijvoorbeeld na een herfstwandeling door het Park.

4. Pierre

Midden in het centrum van Rotterdam vind je Pierre, een soort Franse bistro. Het fijne aan deze zaak is dat je er de hele dag terecht kan voor iets lekkers: ontbijt, lunch of diner, maar ook voor alleen een koffietje (en een taartje). Als je alleen bent, is het ook fijn om buiten op het (deels afgeschermde) terras te zitten en lekker naar de voorbijlopende mensen te kijken.

https://www.instagram.com/p/CVz0FRUDWe9/

5. Harvest Coffee Brewers

Ik ben totaal geen koffie-expert. Deze lijst gaat dus ook niet per se om waar je de lekkerste koffie kunt drinken. Maar als je wél een koffiefanaat bent, dan zou ik Harvest Coffee Brewers aanraden. Naast dat ze er goede koffie hebben, is het ook een zaak met een hele chille vibe.

6. Florentina

Op de Witte de With vind je chocoladewinkel Florentina. Veel zitplekken heeft dit heerlijke zaakje niet, dus voor een lange koffiedate ben je hier op het verkeerde adres. Toch kom ik er graag, want naast superlekkere (vegan) bonbons, zijn ze hier ook heel goed in het maken van matcha lattes – koud én warm.

Koffie Rotterdam

7. &Tea Yucha

Oké dit is geen koffiezaak, maar toch zet ik hem in de lijst voor de afwisseling. &Tea is een bubble tea-zaak en wat mij betreft een van de beste van Rotterdam. In tegenstelling tot de meeste bubble tea-tentjes kun je hier niet alleen to go halen, maar is er ook een ruim zitgedeelte. Mijn favoriet hier is hun signature milk tea met tapioca.

&tea yucha rotterdam

8. Lof der Zoetheid

Ik zou het heel knap vinden als je naar Lof der Zoetheid gaat en alleen een koffie bestelt. De zoetigheden hier zijn namelijk echt onweerstaanbaar. Dus wil je jezelf een keer verwennen? Dan moet je echt hierheen en iets lekkers uit de goed gevulde vitrine kiezen. Of – als je écht wil genieten – ga dan een keer langs voor een high tea.

Lof der zoetheid koffie rotterdam

9. Arzu

Arzu staat bekend om de heerlijke pancakes en handgemaakte foodbars, maar ik kom er ook graag voor alleen een koffie of thee. Je krijgt er namelijk altijd een klein stukje van één van hun foodbars bij. Arzu heeft twee vestigingen: in Noord en West. West heeft ook een gezellige tuin waar het ‘s zomers heerlijk is.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.