Hotspots Restaurants Rotterdam

Bapboss in Rotterdam: De authentieke Koreaanse keuken

January 5, 2018

Dat Rotterdam ooit een beperkt aanbod in Koreaanse restaurants had, behoort nu wel tot de verleden tijd. In 2018 opent er naast de al gevestigde Seoul Sista, Gamasot en Supersauer, nog een Koreaanse eettent. Twee Koreaanse chefs laten ons daar kennis maken met de authentieke Koreaanse keuken. Het restaurant is nog niet geopend, maar Bapboss is wel open voor afhaal en daarnaast kun je het ook thuis laten bezorgen. Ik kon niet langer wachten tot het restaurant geopend is, dus ik haalde alvast wat gerechten af.

Met liefde

Het duurde misschien best lang voordat het klaar was, een halfuur, maar dat is alleen maar een goed teken. De toko loopt nu al goed dankzij veel bestellingen via Deliveroo. Daarnaast kon ik ook een blik in de open keuken werpen en zag ik dat de twee Koreaanse eigenaren de gerechten met heel veel zorgvuldigheid en liefde klaarmaakten.

Gerechten

Voor 13,50 heb je al een behoorlijke maaltijd, want ik bestelde de bulgogi en die kwam met rijst en verschillende bijgerechten (banchan): spinazie (namul), kimchi, een eggroll, zoetzure rettich en walnoten. Het zoete bulgogi-rundvlees was echt lekker gemarineerd en gebakken met uien en champignons.

KFC

Ook bestelde ik de Korean Fried Chicken, een Koreaanse klassieker die je zeker niet moet overslaan. De kip is los of in een menu te bestellen en in verschillende smaken te krijgen, waaronder spicy en garlic/honey. Die laatste nam ik en stelde zeker niet teleur. Het was misschien een beetje aan de zoete kant, maar de kip was zeker crispy en goed op smaak.

Snel terug

Helaas was ik maar in mijn eentje en kon ik dus niet van alles bestellen, maar ik ben zeker nog naar een paar gerechten nieuwsgierig. Zo wil ik zeker nog een keer de Yukgaejang (vlees stoofpot/soep) proberen en natuurlijk ook hun bibimbap. Maar dat komt wel een keer als het restaurant ook daadwerkelijk geopend is!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.