Hotspots Restaurants Rotterdam

Bij de Bruin is veel meer dan een bruine kroeg

October 4, 2017

Als je door de Rotterdamse binnenstad loopt, op zoek naar een goed restaurant, is de kans groot dat je Bij De Bruin voorbij loopt. Dit café en restaurant op de Oude Binnenweg zit tussen de bruine cafés en ziet er van buiten zelf ook uit als een gezellig, bruin café. Maar er schuilt veel meer achter dit kleine cafeetje, want sinds begin een jaar kun je er veel meer krijgen dan een simpele daghap. Sterker nog, je kunt er heel goed eten. Vorige week was ik uitgenodigd voor een persdiner waarbij Bij De Bruin hun herfstmenu presenteerde. 

Inrichting

Als je Bij De Bruin binnenloopt is het in eerste instantie een smal en knus café. Je kunt er dus ook gewoon nog steeds een biertje drinken. En ja, er staan ook gewoon tosti’s, uitsmijters en een broodje warm vlees op de kaart. Maar als je naar boven loopt, kom je terecht in een heel stijlvol stukje met mooi gedekte tafels en sfeervolle verlichting.

Tonijn uit blik

Wij krijgen als amuse ‘tonijn in blik’, maar dan next level. Namelijk met verse tonijnsteak en drie verschillende soorten bloemkool. Het is grappig om het gerecht uit een blikje te eten, alleen wel enigszins onhandig.

Voorgerecht(en)

We gaan door met het voorgerecht: gerookte eendenham carpaccio met rode wijnsjalot en zure mayonaise. Een perfecte combinatie van zout, zilt, zoet en zuur. Hierna krijgen we als tussengerechtje een klein glaasje bisque met langoustine. Vervolgens krijgen we nóg een voorgerecht, of tussengerecht, het is maar net hoe je het ziet, namelijk een klassieke steak tartare (zie foto bovenaan dit artikel) met een krokant stukje lasagnevel. Het is (terecht) één van de populairste gerechten van Bij De Bruin, maar staat niet vast op de menukaart.

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht wordt er octopus geserveerd. De octopus ligt op een bedje van aardappel, bleekselderij, tomaat en olijven. Het gerecht is zeker bijzondee en lekker, maar mijn vriend en ik zijn het er over eens: er mist een sausje. Dat had het gerecht helemaal compleet gemaakt wat ons betreft.

Toetje

Na vijf gerechten en een heleboel bijpassende wijnen, kun je wel zeggen dat we vol zitten. Toch is er altijd nog een beetje ruimte voor een nagerecht. Dit taartje van peer met een crumble en yoghurt ijs is gelukkig licht en fris van smaak en gaat dus makkelijk nog naar binnen.

Dit was een kleine greep uit de herfstkaart en een paar van de specials van Bij De Bruin. Een drie gangen keuze menu krijg je hier voor 35 euro. En daarbij krijg je ook een gezellige en knusse sfeer.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.