Hotspots Restaurants Rotterdam

Diego’s Burgers zijn bijzonder en over de top

August 18, 2019

De tijden dat een hamburger gewoon een stukje vlees op een broodje met veel saus en een augurk was, behoren allang tot de verleden tijd. Inmiddels is het bakken van burgers bijna tot een soort kunst verheven. Chef Diego weet daar alles van. Hij maakte ooit de duurste burger ter wereld. Hoewel dat gewoon een kwestie is van extreem dure (en onnodige) producten gebruiken, heeft hij wel verstand van hoe je een tot in de puntjes perfecte burger moet maken. In zijn eigen zaak, Diego’s Burgers, kun je dat aan den lijve ondervinden.

Diego’s Burgers zit onder het Nieuwe Luxor Theater. Het is een beetje een ongezellig hoekje, je kunt er bijvoorbeeld niet echt buiten gaan zitten vanwege de langsscheurende auto’s en doordat het best een winderig hoekje is. Aan de andere kant heb je hier natuurlijk een geweldig uitzicht op de Erasmusbrug. Van binnen is het restaurant modern en ook een klein beetje over de top ingericht met zwarte, witte en gouden tinten.

Menu

Op het menu staan een paar verschillende voorgerechten en zijn er verschillende bijgerechten te krijgen, zoals tater tots (soort aardappelkroketjes) en zoete aardappelfriet. Maar het draait uiteindelijk natuurlijk allemaal om de burgers. Er staan een stuk of 5 hele bijzondere burgers op het menu, maar als je het wat ‘simpeler’ wil houden kun je ook de classic nemen. Alle burgers zijn te verkrijgen in single of dubbel en variëren tussen de 13 en 17 euro. Er staat overigens ook een vega vatiatie op de kaart, met een beyond meat burger.

Diego´s burgers Rotterdam tater tots

Diego’s Tater Tots met avocado, Doritos. tomatensalsa en jalapeños

Over de top

We waren met drie personen en namen allemaal een andere burger. De een nog extremer dan de ander. Zo had mijn man een miso hungry burger (de dubbele versie ook nog eens) met buikspek en een beefburger. Vraag me niet hoe hij het heeft opgekregen. Het was in ieder geval een flinke opgave voor zijn kaken.

Onze vriend Wesley had een burn my cheesy met truffelsaus. Bij het opdienen van de burger kwam de ober met een gasbrander om de kaas live aan tafel te branden.

En toen kwam mijn burger: eentje met Bugles en cheese dip. Compleet over de top. De ober schonk de gesmolten kaas er voor mijn neus royaal overheen. Hoewel het er zeker leuk en goddelijk lekker uitzag, was het niet heel praktisch. Hoe eet je een burger die voor de helft doordrenkt is in het kaassaus? Nou, daar is maar een antwoord op: niet op een nette manier. Dus bestel dit vooral niet op een first date. Maar of het lekker was? Hell yeah. Een zoet brioche broodje, sappig vlees, niet te zoete saus, knapperige Bugles en die heerlijke kaassaus, het was perfect.

Toetje

Een toetje – zoals de oreobrownie – ging er bij mij niet meer in. Nou ja, misschien had het wel gekund, maar de gedachte aan het aantal calorieën en de hoeveelheid vet die ik net naar binnen had gewerkt, hield me wel tegen. We namen wel nog een koffie en een perzik milkshake. Wat overigens niet per se als toetje bedoeld is, maar ook prima samengaat met een burger.

Diego´s burgers Rotterdam  Milkshake

Perfectie?

Ik vond de burger bij Diego’s niet per se de lekkerste die ik heb gegeten. Bij De Burger Club en Ter Marsch en Co bijvoorbeeld vind ik de kwaliteit van het vlees beter. De hamburgers zijn daar ook dikker. Maar ik vind dat ze bij Diego’s wel heel vooruitstrevend zijn in het combineren van smaken en het perfectioneren van elk element van de burger. Het is in ieder geval sowieso een hele leuke plek om een keer uit te proberen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.