Hotspots Restaurants Rotterdam

Cornelis Bar & Kitchen: acht gangen als voorproefje van het veelzijdige menu

June 29, 2018

Als je net als ik een Rotterdamse 90s kid bent, heb je waarschijnlijk veel herinneringen aan het Stadhuisplein. In mijn gedachte is het een hele foute plek waar je ooit kwam om teveel shotjes te drinken, te dansen op de meest foute muziek ooit en heel veel verkeerde beslissingen te maken. En zo is Stadhuisplein nog steeds, maar inmiddels komt er wel langzamerhand verbetering. Het plein ziet er steeds mooier uit en zaken als Cornelis Bar & Kitchen hebben er een plek weten te vinden. Afgelopen week was ik uitgenodigd om eens te proeven wat het restaurant allemaal in huis heeft.


Het was een zwoele dinsdagavond. Niet per se door de temperaturen, wel door de salsamuziek die door de speakers op het Stadhuisplein klonk. Elke zomer vindt er op een plein een salsa-avond plaats voor alle fanatieke dansers. Als je – net als ik – niet zo los in de heupjes bent, kun je ook gewoon toekijken vanuit Cornelis Bar & Kitchen onder het genot van een hapje en drankje.

Voor mij dit keer even geen plekje op het terras of aan de bar, want wij gingen naar boven. Daar is het restaurant gevestigd waar je terecht kunt voor een goed diner. Na een welkomstdrankje (cava met aardbeiengin) en een welkomstwoord van chef en barbecuemeister Karim Aggoun begonnen wij de lange culinaire avond waar ik maar liefst acht borden voor mijn neus geserveerd kreeg. Dat niet alleen, Karim en zijn team hadden ook nog de moeite genomen om er zeven bijpassende wijnen bij uit te kiezen.

Hoewel deze acht gangen niet allemaal op het menu staan, is het wel een goede indicatie om te zien wat Cornelis allemaal in huis heeft. Namelijk: heel lekker bereid vlees op de barbecue. Of het nu in een chique surf en turf-combinatie of geserveerd in een toegankelijke taco’s is, Karim weet hoe ‘ie vlees op de houtskoolgrill en in de big green egg moet klaarmaken. De rest van de chefs werken ook met passie aan de gerechten. Dat is te proeven, maar ik heb het ook zelf met mijn ogen gezien, want ik zat naast het raam van de keuken.


Mijn absolute favoriet was de gazpacho met langoustine. Oke… het is inderdaad precies het enige gerecht zonder vlees, maar dat ligt meer aan mijn persoonlijke smaak dan aan de kwaliteit van de vleesgerechten. Verder vond ik de huisgemaakte taco van Mexicaanse maïs met de smaakvolle pulled pork erg lekker. De toetjes, verdienen ook een shoutout, want die waren origineel en fris

Zoals je je kunt voorstellen, zat ik na deze zeer uitgebreide maaltijd bommetje vol. Bedankt Cornelis voor het heerlijke diner!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.