Hotspots

De beste Koreaanse restaurants in Rotterdam

October 22, 2022

Op zoek naar de lekkerste plekken om Koreaans te eten in Rotterdam? Op deze vier plekken eet je de authentieke traditionele en moderne Koreaanse keuken: van bibimbap tot Korean BBQ.

1. Gamasot

Laten we beginnen bij de oudste Koreaan in town: Gamasot. Dit kleine eettentje aan de Pannekoekstraat komt wat mij betreft het meeste in de buurt van de simpele, maar traditionele zaakjes waar ik in Seoul ben geweest. In een superklein keukentje maken de eigenaren al jaren dezelfde klassieke Koreaanse gerechten, zoals bibimbap, kim bap en tteokboki. Je gaat er altijd met een tevreden gevoel weg. Zeker als je voor slechts 17 euro de dosirak bestelt, een bentobox gevuld met vlees, gefrituurde garnalen, sashimi en rijst.

Koreaans eten in Rotterdam Gamasot

2. Bapboss

Als je op zoek bent naar een plek waar je veel verschillende authentieke Koreaanse gerechten kunt proberen, dan is Bapboss een goede plek. Ze hebben er heerlijke soepen, waaronder de beroemde Koreaanse ginseng kippensoep. Maar er staan ook allerlei grillgerechten en stoofpotten op het menu. Ik neem zelf altijd de LA Galbi (gemarineerd short ribs) of een bansang gerecht waarbij je een hoofdgerecht krijgt met rijst en verschillende banchan (Koreaanse bijgerechtjes).

3. Man Nam

Man Nam heeft ook een hele uitgebreide kaart, maar is misschien net iets moderner (en hipper) dan Bapboss. De Korean Fried Chicken is hier superlekker, vooral de snowy onion versie met knoflookyoghurt en uien. Verder zijn er allerlei gerechten die op tafel kunnen worden bereid, zoals de army stew met o.a. noodles en worstjes, dak galbi met gegrilde kippendijen of allerlei soorten vlees op de welbekende korean bbq tafelgrill. Vergeet je diner niet af te sluiten met bingsu, een populair Koreaans dessert met schaafijs.

4. Soju Bar

Chimaek is een belangrijk onderdeel van de moderne Koreaanse cultuur en staat voor de combinatie van fried chicken en bier. In Rotterdam kun je deze gouden combinatie halen bij de Soju Bar. De bar zit midden in de Witte de Withstraat, dus dat is de perfecte locatie om in het weekend even langs te gaan voor een drankje en een hapje. Naast bier staat de bar – zoals de naam al doet vermoeden – ook bekend om de soju en verschillende cocktails.

Koreaans eten Rotterdam

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.