Leuke straten Lijstjes Rotterdam

De Leukste Hotspots in Rotterdam-Zuid

August 21, 2017

Er gebeurt zoveel in Rotterdam. Is het niet een nieuwe koffiezaak die opengaat dan is het wel een internationaal ketenrestaurant dat nu ook de weg naar Rotterdam heeft weten te vinden. Er is alleen één kanttekening: het meeste gebeurt allemaal aan dezelfde kant van de brug.

Die andere kant, en daarmee bedoel ik Rotterdam Zuid, wordt vaak vergeten of overgeslagen. Als men dan toch de oversteek waagt, is het meestal om naar de Kop van Zuid of Katendrecht te gaan. Maar hoe zit het dan met de hotspots in Rotterdam-Zuid, zoals Charlois en Afrikaanderwijk? Is daar helemaal niks te doen? Natuurlijk wel!

Afrikaanderwijk

In de Afrikaanderwijk is er genoeg te beleven. In de buurt bij metrostation Rijnhaven heb je niet alleen een mooi uitzicht, maar ook veel levendigheid wat betreft horeca. Zo heb je er de delicatessenzaak (en lunchroom) Lekker op Zuid en de Rotterdamsche Confituur. Maar ook de volgende spots zijn een aanrader:

Saté-Lab

De Saté-Man is de Rotterdamse koning van de sate. In het hippe Saté-Lab serveert hij saté ajam en babi en ook een aantal andere Indonesiche gerechten. Lees hier meer…

Koffiehandel Pretoria

Voor een goed bak koffie en een lekker broodje ben je hier aan het goede adres. Bovenin de zaak staan een aantal heerlijke luie stoelen waarin je een hele middag kunt relaxen en kletsen.

Sharp Sharp

Dit moet wel de hipste(r) plek van Rotterdam-Zuid zijn. Vegan taart, een urban jungle en mooi keramiek servies is wat je kunt verwachten bij Sharp Sharp. Gezellig en helemaal volgens de laatste trends.

Raaf

Voor een drankje en de nodige culturele evenementen moet je bij Raaf zijn. RAAF staat voor Rotterdam-Art-Adventue-Food, dus dat dekt meteen de lading. Onder het genot van koffie, snacks of een speciaalbiertje kun je genieten van o.a live muziek, comedy en workshops.

Ortam BBQ

Ik heb er nog niet gegeten, maar Ortam BBQ staat wel op mijn verlanglijstje. In dit stijlvolle restaurant kun je namelijk all-you-can-eat-barbecueën voor maar €25.

Charlois

Winkelcentrum Zuidplein heeft alles dat je nodig hebt. Kledingwinkels als H&M en Primark, sneakerwinkels als Footlocker en een heleboel (fastfood) ketenrestaurants.

WOW

Onder Zuidplein zit WOW Burgers, Fries & Chicken, waar je verse hamburgers en ook vegetarische hamburgers kunt krijgen.

Entrepothaven

De Entrepothaven is een prachtig, maar ook verborgen, stukje Rotterdam.

Allure

In deze sfeervolle haven liggen niet alleen luxe jachten, maar vind je ook Restaurant Allure. Een stijlvol restaurant met allure, maar zoals ze zelf zeggen: ‘Zonder sterallures”. Lees hier meer…

Kop van Zuid en Katendrecht

En natuurlijk heb je ook nog de altijd populaire Kop van Zuid (en Katendrecht) met klassiekers als Hotel New York, visrestaurant Las Palmas en het goed aangeschreven Matroos en het Meisje. Maar eigenlijk verdient dit stukje Rotterdam nog een eigen uitgebreide blog… Hoe dan ook, hier nog wat tips.

Fenix Food Factory

Een grote industriële hal gevuld met verschillende eetkraampjes. Speciaalbieren, goede wijnen, heerlijke kaasplankjes, zoete taartjes en nog veel meer zorgen ervoor dat je met een voldaan gevoel de hal weer verlaat. Zoek een plaatsje buiten in de zon en geniet van het geweldige uitzicht.

Azura

Azura is een geweldig restaurant op een prachtige locatie. Het is een Asian-fusion restaurant met hoogwaardige kwaliteit sushi en verrassende combinaties. Lees hier meer… 

Dit is een natuurlijk maar een heel klein deel van wat Rotterdam-Zuid te bieden heeft. Heb je nog tips voor mij? Laat het dan weten in de comments of via een mail!

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Water Rotterdam September 29, 2020 at 8:21 am

    Rotterdam is wel echt een mooie stad met veel water en natuurlijk de welbekende Rotterdamse haven. Ik ben er zelf nog maar een paar keer geweest omdat het zo ver weg is vanaf Almelo, maar het lijkt me prachtig om er even te vertoeven!

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.