Lijstjes Rotterdam

Deze nieuwe restaurants openen in 2017 in Rotterdam

January 18, 2017

Rotterdam staat nooit stil. Het is een komen, en helaas soms ook gaan, van restaurants, cafés en koffietentjes. In 2016 kwamen er ontzettend veel leuke plekken bij. En ook in 2017 staan er leuke dingen op de planning. Hierbij een overzicht waar we naar uit kunnen kijken in 2017:

Bierboutique

De eigenaren van Eetcafé Opa in de Witte de With straat hebben het pand van Jaffa 2 overgenomen. Begin februari opent hier De Bierboutique. Het wordt een chique biercafé, waar iedereen zich welkom voelt. Er zijn bieren op de tap, 70 speciaal bieren per fles en ook hapjes te bestellen.

Loetje

Biefstukrestaurant Loetje heeft al elf vestigingen, waarvan alleen al vijf (!) in Amsterdam. Het restaurant is erg populair, dankzij de malse biefstukken die geserveerd worden in een royale jus. In april vestigt Loetje zich ook in Rotterdam, op de Wilhelminapier.

We beginnen 2017 met geweldig nieuws: Loetje komt naar Rotterdam! Verwachte opening is begin april.

A photo posted by Loetje (@loetje_restaurant) on

Old Scuola

Veel Nederlanders zijn wel bekend met de overheerlijke pizza’s van Old Scuola. Geen festival is compleet zonder deze Napolitaanse pizza’s. Maar de mannen achter de pizza’s wilden meer. Een ‘hoofdkantoor’ in Rotterdam waar ze hun zoektocht naar de ultieme, perfecte pizza voort kunnen zetten. Over enkele maanden openen zij hun restaurant in het Industriegebouw aan de Goudsesingel.

A photo posted by Old Scuola pizza Napoletana (@oldscuola) on

Mama Kelly

Nog zo’n populair en hip restaurant dat zich realiseert dat Rotterdam de coolste stad van Nederland is. En daar dus ook een vestiging moet hebben. Mama Kelly serveert kip en kreeft. De inrichting van het Haagse restaurant is prachtig. In Rotterdam zullen ze eerst deze zomer een aantal weken een pop-up restaurant openen. Eind 2017 zal het definitieve restaurant openen.

Never gets bored. #mamakelly #urbanbistro #interiordesign #thehague #thehappynow #restaurant #feedfeed #denhaag

A photo posted by MaMa Kelly Den Haag (@mamakelly.nl) on

Juffrouw van Zanten

Al maanden loop ik door de Lusthofstraat langs een leeg pand waar ze altijd druk aan het werk zijn. Nu weet ik eindelijk wat er komt: over een paar weken opent lunchroom Juffrouw van Zanten. Een kindervriendelijke plek waar je terecht kunt voor een lazy sunday brunch, high tea of borrel. Net wat de Lusthofstraat nodig had!

Foodtrucks

Vanaf februari gaat de gemeente Rotterdam experimenteren met foodtrucks op verschillende plekken. Ze komen op drie verschillende locaties. Maar welke dat precies zijn is nog onduidelijk. Het wordt in ieder geval op één van deze plekken: Boompjes/Leuvehoofd, Oostplein, Wijkpark Oude Westen, Museumpark, Luchtsingel t.h.v. Pompenburg, Het Park, Wijnhaven, Wilhelminapier, Wilhelminaplein, Rijnhaven (achter Nieuwe Luxor), Pretorialaan (kop middenberm), Zuiderpark en Balkon aan de Maas.

Spaanse Foodhal

Volgens De Buik Van Rotterdam komt er op de kop van zuid in Pakhuis Meesteren naast een groot hotel ook een Spaanse markthal. Deze foodhal is geïnspireerd op de Spaanse mercado’s zoals je die tegen komt in Barcelona en Valencia. Wanneer het open gaat, is nog totaal onduidelijk, maar grote kans dat het wel ergens in 2017 wordt! Laten we het hopen.

Pintxosrestaurant

Met pijn in mijn hart las ik dat mijn dierbare Level zich gaat omtoveren tot een tapasbar. Heel jammer, want Level was zonder twijfel mijn lievelings cocktailbar in Rotterdam. In het pand van Level komt binnenkort dus een tapasbar waar pintxos geserveerd zullen worden. Dat zijn kleine Spaanse hapjes, vaak op een klein broodje geserveerd. Vanaf februari begint de verbouwing al, dus het zal niet lang duren voordat de pintxosbar open zal gaan.

Marché Rotterdam

Wat!? Nóg een markthal? Ja, er zijn plannen voor een markthal in het Zomerhofkwartier. In een grote hal, tegenover de Vijverhofstraat, moet een permanente vershal komen. 32 kramen met groente, fruit en vlees. De gemeente steunt het plan en de verbouwing is al bezig.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.