Duitsland

Doen in 48 uur Keulen

October 11, 2015

Afgelopen lente was mijn vriend jarig en ik wilde hem een keer als verrassing meenemen op een trip. Mijn  budget was laag, dus de keuze was beperkt. Berlijn was te ver weg, de tickets naar Parijs of Londen waren te duur, dus ik was overgeleverd op wat steden in Duitsland en België waar ik goedkope treintickets voor kon kopen. Toen viel mijn oog op Keulen. Lekker dichtbij, niet te lang reizen en goedkoop met de trein. Maar ja, Keulen… Is dat eigenlijk wel een leuke stad?

Ja, dat is het zeker. Keulen is een hele leuke stad en we hebben er in 48 uur heel veel kunnen doen en ons goed vermaakt. Hieronder een paar tips:

Der Kölner Dom

Als je het treinstation uit komt lopen zie je meteen de dom van Keulen. Het is een gotische dom en de grootste kathadraal van Duitsland. Wel even de moeite waard dus om een kijkje te nemen. Je kunt gratis naar binnen. De zuidelijke toren kan je trouwens voor een kleine bijdrage beklimmen als je een mooi uitzicht over Keulen wil hebben.

Kölner Dom

Altstadt

De Altstadt van Keulen is sfeervol, gezellig en mooi. Langs de Rijn zie je de mooie oude huisjes.

altstadt keulen

Je kunt hier op één van de (dure) terrasjes zitten of net zoals veel Keulenaren met een eigen fles wijn op het gras gaan zitten. Wij waren er in het voorjaar en dus perfect om net als veel anderen even van het zonnetje en het uitzicht te genieten.

rhein köln

Liebesschlösser op de Hohenzollernbrücke

Een slotjesbrug, niet erg origineel. Toch is het een aanrader om even over de brug te lopen. Het uitzicht op Keulen is mooi en als je na de brug een stukje verder loopt, kan je via de zoobrücke weer teruglopen voor een nóg mooier uitzicht.

Keulen KölnKeulen

Botanischer Garten

Op een klein stukje lopen vanaf het centrum – of met de metro – vind je de botanische tuinen en de Kölner Zoo. In de lente, zomer en herfst zijn de botanische tuinen echt een aanrader. Het is een groot park met allerlei verschillende bloemen en planten en een mooie route om te lopen op een zonnige dag.

botanischer garten köln

Belgisches Viertel

Naast alle bezienswaardigheden is Keulen ook vooral een hele leuke stad om in te shoppen. Je hebt er alle standaard winkels (H&M, Zara, Kiko etc.), maar in de Belgisches Viertel vind je ook andere winkeltjes en cafés. Dit is eigenlijk een beetje de hipsterwijk van Keulen. Je vindt hier streetart, modeboetiekjes en leuke interieurwinkels als: Schee (waar je de mooiste posters kun kopen) en conceptstore How We Live.

belgisches viertel koln

Eten

Lunchen kan je heel goed in de Belgisches Viertel. Genoeg terrasjes waar je lekker kan eten, maar ook een biertje kan drinken. Wij aten heerlijke quesadillas bij Sausalitos. Leuke restaurants vind je rondom de oude stad. Vergeet niet ergens een heerlijke curryworst te scoren en in een bakkertje één van de vele soorten kuchen te proeven.

Belgisches viertel köln

Vervoer

De treintickets naar Keulen kostten via NS International €19 voor een enkele reis. Je bent dan vier uur onderweg. In Keulen zelf kun je makkelijk rondreizen met het goede metrosysteem. En mocht je net als ik ook van wandelen houden, dan is bijna alles ook heel goed te bereiken per voet.

Panorama Keulen

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.