Leuke straten Rotterdam

Eten en winkelen op de Hoogstraat in Rotterdam

November 22, 2016

Ik durf toch wel te zeggen dat De Hoogstraat op dit moment één van de hipste straten van Rotterdam is. Het staat in ieder geval in mijn top drie lijstje van favoriete plekken in Rotterdam. Wat de straat zo leuk maakt, zijn alle unieke, creatieve en eigenzinnige zaken. Je kunt daarom ook goed eten en winkelen op de Hoogstraat in Rotterdam. Ik kom er voor een laat ontbijt bij Memory Lane, bijkletsen met vriendinnen bij Round & Round of cadeautjes scoren bij Barrelproof.

De Hoogstraat maakt onderdeel uit van wat tegenwoordig ‘Het Hoogkwartier’ heet. Een steeds populairder wordende buurt van Rotterdam. En daar plukt de Hoogstraat ook de vruchten van, want de laatste twee jaar zijn er een heleboel winkels bijgekomen. Dit zijn de leukste plekken, tot aan het kruispunt bij de Binnenrotte.

eten-en-winkelen-in-de-hoogstraat-8

Urban Bakery

Urban Bakery is zoals ze zelf zeggen: een stadsbakkerij met ambachtelijke producten. Hier kom je voor een verse blueberry cupcake to go, een koffie-walnoten taart met een kopje thee of een verjaardagstaart. Alles is zonder kleurstoffen en conserveermiddelen. Sinds begin 2016 zit de tweede vestiging op de Hoogstraat. Daar was ik heel blij mee, want het is wat mij betreft de beste banketbakkerij van Rotterdam.

eten-en-winkelen-in-de-hoogstraat-1

Highstreet Hotdogs & Memory Lane

Het begon ooit met Memory Lane op Hoogstraat 69a.. Een plekje waar je heerlijk in het zonnetje kon zitten onder het genot van een uitgebreid ontbijt, brunch, lunch of een sapje. Daarna opende de eigenaren ook Highstreet Hotdogs. Met de lekkerste en speciaalste hotdogs van Rotterdam. Zo is er bijvoorbeeld een Banh Mi Dog. Inmiddels zijn Memory Lane en Highstreet Hotdogs gebundeld in één pand. Het is er heel hipsterproof met een betonnen vloer en industriële uitstraling. Naast dat je er lekker kunt eten, worden er ook regelmatig evenementen gehouden. Zoals de Highstreet Comedy Club.

eten-en-winkelen-in-de-hoogstraat-3

La Taqueria

La Taqueria is onderdeel van Café Cultura. Hier staat alles in het teken van Spanje & Latijns-Amerika. Een plek met Spaanse taalcursussen, een delicatessenwinkel en een plek waar liefhebbers van de Spaanstalige cultuur samenkomen. ‘s Avonds tovert de plek zich om tot taqueria. Voor een zeer betaalbare prijs kun je hier gezellig en lekker eten.

la-taqueria-4

Round & Round

De dames die dit überschattige zaakje geopend hebben, vonden het tijd voor wat nieuws in Rotterdam. In China (en groot gedeelte van Azië) heb je veel kleine, schattige winkels waar je zoetigheden kunt eten. Terecht dat zo’n zaakje er ook eens in Rotterdam moest komen. In deze prachtig ingerichte zaak voel je je meteen zen. De cakerolls die de dames maken zijn zo mooi, dat je ze bijna niet durft op te eten. Maar als je eenmaal een hapje genomen hebt, dan wil je niet meer stoppen met eten.

Round & round rotterdam

Adem Inn

Rust, stilte, bezinning en reflectie. Als dit je aanspreekt dan is Adem Inn jouw place to be. Slow-coffee, geen wifi en telefoons uit. Ik vind zelf gek genoeg mijn rust als ik me omgeef met drukte, dus bij dit café ben ik nog nooit binnen gestapt. Ik vind het wel het vernoemen waard, omdat dit een unieke plek is waar veel mensen vast en zeker productief kunnen zijn.

eten-en-winkelen-in-de-hoogstraat

Pebbles Kitty Cat Café

Nog een unicum in Rotterdam: een kattencafé. Bestel een kopje thee en laat de katten langzaam jouw gezelschap opzoeken. Als je geluk hebt komt er zelfs één op je schoot liggen. Elke keer als ik weer langs het raam loop zie ik de kleine zwarte kittens langzaam opgroeien. Maar ze zijn nog steeds schattig hoor!

pebbles-kitty-catcafe-6

Venour

A creative agency that creates magic. Al tien jaar is Venour een begrip in Rotterdam als het gaat om creatieve concepten en ontwerpen. Voor verschillende bedrijven en merken maken ze logo’s. websites, flyers en nog veel meer. Ook hebben ze hun eigen kledingmerk. In hun winkel op de Hoogstraat kun je terecht voor de exclusieve kledinglijn.

eten-en-winkelen-in-de-hoogstraat-4

WOEI

Woei is een Rotterdams fenomeen als het gaat om sneakers. Dé plek waar je moet zijn voor de nieuwste, exclusiefste en bijzondere sneakers. Soms staat er urenlang een rij voor de deur van mensen die een beperkte oplage exclusieve sneakers proberen te bemachtigen. Ook tijdens de sale is het gekkenhuis.

eten-en-winkelen-in-de-hoogstraat-7

Oh My Gosh

Een kledingboetiek voor fashionista’s. Het is een klein boetiekje met leuke en hippe kleding en accessoires, geïnspireerd door trends uit Denemarken, Italië en Zuid-Korea. Alle items hebben een kleine oplage, maar zijn wel betaalbaar.

eten-en-winkelen-in-de-hoogstraat-6

Barrelproof

Barrelproof is een cocktailboutique vol met speciale dranken voor alle budgetten. Van een goede gin tot een bijzondere rum. Zo ben ik hier bijvoorbeeld een keer geslaagd voor een goede Japanse whiskey. Verder kun je hier naast drank ook alle andere zaken rondom cocktails vinden. Shakers en glazen, maar ook advies over cocktails mixen.

eten-en-winkelen-in-de-hoogstraat-2

Wil je meer weten over het bruisende Hoogkwartier? Kijk dan even op deze website. Daar staan verhalen van de bewoners en ondernemers van het Hoogkwartier. Heel handig en leuk om te lezen.

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Nicole November 23, 2016 at 11:26 am

  Ik mis wel mijn favoriet van de Hoogstraat in dit lijstje! Charlotte Wooning zit op de Hoogstraat met haar mooie handmade sieraden.

 • Reply S July 8, 2017 at 5:24 pm

  En niet te vergeten Verward; een zaak met geweldige wijnen en bieren en hele aardige gastheren die me altijd heel erg thuis laten voelen daar. Een echte aanrader. Ook voor als je een keer in je eentje een drankje wilt doen, de barmannen maken het je altijd naar de zin 🙂

 • Reply Ton September 19, 2017 at 3:43 pm

  Ik ben benieuwd wat je van de ‘vervanger’ van Memory Lane/Highstreet Hotdogs vindt?

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.