Restaurants Rotterdam

FG Okonomiyaki bar: Japanse pannenkoeken van een sterrenchef

December 7, 2017

Het aanbod van Aziatische eten in Rotterdam wordt steeds groter, en ook gevarieerder. Ook (twee)sterrenchef François Geurds draagt daar een steentje aan bij. Hij opende vorige maand een Okonomiyaki bar, waar je kunt lunchen met hartige Japanse pannenkoeken. De okonomiyaki zijn gemaakt met zeewierbouillon en te verkrijgen met verschillende toppings.

FG Okonomiyaki bar zit in kledingwinkel Denoism, overigens ook de moeite waard om even doorheen te lopen. Het restaurant is smaakvol ingericht met een open keuken en mooi gedekte tafels. Op de toonbank staan verschillende huisgemaakte taarten die er allemaal heerlijk uitzien.

Het is een beetje onduidelijk wat voor stijl het restaurant zichzelf precies wil aanmeten: chique of toegankelijk? Aangezien de zaak de prestigieuze naam van sterrenchef Francois Geurds draagt, is er een bepaalde verwachting. De medewerkers zijn dan ook keurig gekleed er is een goede wijnkaart en de prijzen liggen ook wat hoger. Maar het concept is simpel en ook de service is niet overdreven, wat het dus weer laagdrempeliger maakt.

Hoe dan ook, wij zijn gekomen voor de okonomiyaki en bestellen er een met pork belly en een met kip. De borden zijn mooi opgemaakt en de okonomiyaki’s zien er indrukwekkend uit. Dat mag ook wel voor 12,50!

Helaas vind ik de smaak een beetje tegenvallen. Er zitten overheersende specerijen in de Japanse pannenkoek, ik gok karwij- of venkelzaad. De pork belly is wel perfect op smaak en perfect gegaard. Ook de kruidige kip is lekker mals.

Het was een interessante plek om een keer te lunchen. Maar heel eerlijk gezegd vind ik de prijzen niet opwegen tegen de kwaliteit. Ik zou zeggen: probeer het eens en oordeel zelf!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.