Hotspots Restaurants Rotterdam

Health pairing arrangement bij Umami: menu met bijzondere drankjes

February 14, 2020
umami by han rotterdam health pairing

Bij ons thuis vind je zelden frisdrank in de koelkast. Wij drinken namelijk liters thee: van earl grey tot gemberthee en van matcha tot Chinese thee. Ik vond het daarom heel leuk toen Umami mij uitnodigde om hun bijzondere health pairing arrangement uit te proberen. Een 4/5-gangen Michelin Bib Gourmand menu waarbij je een passende thee of mocktail geserveerd krijgt.

Het arrangement is geïnspireerd door de Chinese geneeskunde en sluit aan bij de seizoenen, waarbij – naast lente, zomer, herfst en winter – midzomer de vijfde is. Elke gang bestaat uit twee fusion-gerechtjes en een drankje die passen bij de seizoenen.

Lente

De eerste gang bestond uit twee gerechtjes: gerookte paling en soba noedels met een frisse komkommersaus. Daarbij werd een lichtzurige thee geschonken van sencha met manderijnschil, zoethout, citroengras en duindoornbessen.

Zowel het drankje als de gerechten stonden in het teken van de lente: een periode vol levendigheid, maar tegelijkertijd ook een seizoen waarin veel mensen te maken krijgen met allergieën, zoals hooikoorts.

health pairing

Zomer

De zomer! Mijn favoriete seizoen. We kregen een heerlijk stukje zeebaars en tempura van asperges. Bij deze gang kregen we een bitter drankje, dat bijzonder lekker en verfrissend was. Het bestond uit limoen en een siroop van grapefruit aangemaakt met bruiswater en geserveerd met munt en ijs.

Umami by han rotterdam

Herfst

De tussengang stond in het teken van de herfst. We kregen een prachtig cocktailglas met krokante shoft-shell krab en uiteraard weer een bijzonder drankje. Een warme thee om het immuunsysteem te versterken: heet water met een Szechuan gembersiroop, rode dadels en sinaasappel.

Umami by han rotterdam

Umami by han rotterdam

Winter

De winter is dé periode voor sterke kost. Daarom kregen we bij deze gang twee vleesgerechten: wild zwijn en kwartelborst. Hierbij konden we kiezen uit twee soorten thee. De zoete milky oolong thee of de veel sterkere Lap ha thee. Ik houd wel van een sterke thee en koos dus voor de laatste. Het had inderdaad een heftige, rokerige smaak, bijna zoals een whiskey. Het was in ieder geval een goede match met de vleesgerechten.

Umami by han rotterdam 7

Umami by han rotterdam 7

Midzomer

Het toetje was een echt kunstwerk. Het bord was gevuld met spekkoek, bananenijs, en iets dat heel erg op een limoen leek, maar chocolade met limoenmousse bleek te zijn. Het was een lekker dessert, niet te zoet. Het drankje dat erbij geserveerd werd, een thee met aardbeiensiroop, venkelzaad en citroen, paste er goed bij.

Umami by han rotterdam 8

Umami

Ik vond het heel erg leuk om het health pairing menu uit te proberen. Zeker als je liever geen wijn wil drinken, maar toch iets wil drinken dat goed bij de gerechten past, is dit perfect. Daarnaast vind ik Umami met name voor degenen die nog niet heel bekend zijn met de Aziatische keuken een goede plek om te eten. Het is een leuke manier om kennis te maken met Aziatische smaken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.