Ik ben echt gek op seafood. Of het nu gamba’s zijn, een lekker gegrild visje of een gegratineerde kreeft, je kunt me er allemaal voor wakker maken. En zeker nu de zomer er weer aan komt. In Rotterdam komen er steeds meer goede restaurants waar je terecht kunt voor vis en zeevruchten. Dit zijn mijn favorieten.
1. Fjord
Eén van mijn all-time favorieten is toch wel Fjord. Op het centrale Plein 1940, met een prachtig zonnig terras, ligt dit chique restaurant. Je bestelt hier gerechten als vis gegaard in een zoutkorst, kreeft of vongole. Daarbij kun je een aantal kleine bijgerechtjes bestellen. Ik ben vooral gek op de bouillabaisse van Fjord! Lees hier meer…
2. Sylt Seafood
Sylt Seafood bewijst dat een visrestaurant echt niet meteen heel chique hoeft te zijn. Niet dat Sylt Seafood er meteen als een snackbar uitziet, maar de mooi gedekte tafels zijn hier wel even achterwege gelaten. Je kunt hier een seafoodplatter bestellen, maar ook ‘gewoon’ een tonijnburger of kibbeling. Heel toegankelijk en zeker ook lekker! O, ja en ook hier vind ik de bouillabaisse weer heerlijk! Lees hier meer…
3. The Harbour Club
Als je het hebt over luxe vis- en seafoodrestaurants, dan denk ik meteen aan The Harbour Club. Het is de plek waar het Feyenoordteam bijvoorbeeld regelmatig gaat eten en het is geen uitzondering dat er voor het restaurant een mooie Porsche of Ferrari staat geparkeerd. Toch is het heus voor ‘de normale man’ niet onbetaalbaar om hier te eten. Ik heb hier één keer gegeten en ik moet zeggen dat het eten wel echt van een hoge kwaliteit is. Ik vond de sushi hier heel erg lekker.
4. Vis op de Dijk
Dit restaurant staat misschien wat minder in de schijnlichten bij Rotterdammers, maar is het best bewaarde geheim van Kralingen! Het sfeervolle en betaalbare visrestaurant zit op een zonnig plekje op de Oude Dijk. Verwacht hier smaakvolle gerechten zonder poespas. Tip: neem de slipongetjes. Lees hier meer…
5. The Fish Market
The Fish Market op de Binnenrotte is een heel betaalbare plek om seafood te eten. Ik bestel hier graag het koude of warme seafoodplateau. Op onderstaande foto zie je de koude versie. De warme versie bevat ook gegrilde vis. Daarnaast vind ik de dorade, die ze op de big green egg garen, hier heel erg lekker. Lees hier meer…
6. A La Plancha
Deze lijst zou niet compleet zijn zonder het benoemen van A La Plancha. Helaas is dit pop-up restaurant er maar tijdelijk en zelfs in die periode is het niet altijd open. De reden: het Hollandse weer. A La Plancha is een groot open terras aan de Maas, dat dus alleen open kan zijn bij mooi weer. Ik weet niet of het aan de omgeving ligt, maar nergens eet ik zo lekker een stukje vis als hier. Daarnaast vind ik de bijgerechten hier ook altijd bijzonder lekker. Er staat hier vaak meer op het menu qua bijgerechten dan alleen de standaard friet, brood en salade.
No Comments