Hotspots Lijstjes Restaurants Rotterdam

Hier kun je Korean BBQ’en en Koreaans eten in Rotterdam

May 25, 2019

Een paar jaar geleden zat er nog vrijwel geen een Koreaans restaurant in Rotterdam, maar de afgelopen tijd is het aanbod enorm toegenomen. Of je nu een simpele bibimbap wil eten of uitgebreid wil Korean BBQ’en, het kan allemaal. Hieronder vind je zes Rotterdamse restaurants waar je terecht kunt voor de Koreaanse keuken.

1. Hankukmi

Hankukmi is het Korean BBQ-gedeelte van het Chinese restaurant Spicy Temptation op de Westersingel. Op de kaart staan alle bekende Korean BBQ-ingrediënten: bulgogi, ribeye, spek, kip, garnalen en voor wie durft: koeientong. Persoonlijk is dit mijn meest favoriete Korean BBQ-restaurant, omdat je hier veel keuze hebt, de producten van goede kwaliteit zijn en de bijgerechten goed op smaak zijn. Houd er alleen wel rekening mee dat het afzuigsysteem heel slecht is.

Lees hier meer over Hankukmi.

Westersingel 4, Tramhalte Kruisplein

2. Gangnam BBQ

Dit supergrote Korean BBQ-restaurant zit op de Groenendaal, vlakbij Oostplein. Gangnam BBQ hanteert een All You Can Eat-concept. Hier kun je allerlei soorten vlees en vis bestellen voor op de barbecue, zoals (gemarineerde) spek en beef, inktvis en kippendijfilet. Daarnaast staan er veel Koreaanse bijgerechten op de kaart, waaronder de traditionele banchan, bibimbap en verschillende soepen. Maar ook niet-Koreaanse gerechten als sushi, ebi tempura en sashimi behoren tot de opties.

Lees hier meer over Gangnam BBQ.

Groenendaal 45f, tram- of metrohalte Oostplein

3. Seoul Sista

Seoul Sista is een hip all-you-can-eat Korean BBQ-restaurant, dat helemaal tot in de puntjes gestyled is. Bij Seoul Sista kun je veel verschillende soorten vlees voor op de BBQ bestellen en andere Koreaanse gerechten zoals verschillende soorten banchan (bijgerechen), bibimbap en allerlei soepen bijzonder lekker. Maar bij Seoul Sista staan er ook nog gerechten als sushi en andere niet-Koreaanse dingen op de kaart.

Lees hier meer over Seoul Sista.

Hartmansstraat 31, Metrohalte Beurs

4. Gamasot

Als je echt authentiek Koreaans wil eten, dan moet je bij Gamasot zijn. Het eenvoudige en kleine zaakje doet denken aan een de simpele eettentjes zoals je die in Zuid-Korea vindt. Bij Gamasot hebben ze de echte Koreaanse klassiekers op het menu staan en weten ze ook heel goed hoe ze deze moeten bereiden. Denk aan bulgogi, bibimbap en rijststicks in chilisaus (tteokboki).

Lees hier meer over Gamasot.

Bij Gamasot in Rotterdam kun je de authentieke Koreaanse keuken eten, zoals bibimbap

Pannekoekstraat 103-A, metro- of tramhalte Blaak

5. Bapboss

Bij het populaire Bapboss eet je net als bij Gamasot authentieke Koreaanse gerechten als bibimbap, maar hier staan er ook moderne Koreaanse gerechten, zoals Korean Fried Chicken, op de kaart. Aanraders: de galbi shortribs en de seafood pancake.

Lees hier meer over Bapboss.

Bij Bapboss eet je de authentieke Koreaanse keuken en moderne koreaanse gerechten zoals korean fried chicken

Goudsesingel 26, Metro- en Tramhalte Oostplein

6. Allegaartje

In Rotterdam Noord – het Oude Noorden om precies te zijn – vind je Allegaartje. Een schattig zaakje waar je terecht kunt voor Korean BBQ. Je hebt hier minder keuze dan bij de andere zaken in dit lijstje, maar de smaak is zeer goed. Voor een vast bedrag krijg je hier gemarineerde beef, slablaadjes, groenten (zoals gebakken aubergine) en allerlei smaakvolle banchan (bijgerechten).

 Lees hier meer over Allegaartje.


Zwaanshals 277A, tramhalte Zwaanshals

Meer Aziatische Restaurants

Wil je meer weten over het aanbod van Aziatische restaurants in Rotterdam? Ik zette de meeste Aziatische restaurants onder elkaar in dit artikel.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.