Hotspots Rotterdam

Hotpotten in Rotterdam bij Red Pepper

November 20, 2016

UPDATE: Helaas is Red Pepper inmiddels permanent gesloten.

 

In Azië barst het van de hotpotrestaurants, maar helaas in Nederland nog niet. Er zijn nog weinig plekken waar je kunt hotpotten in Rotterdam. En dat is echt jammer, want een avondje hotpotten is niet alleen lekker, maar ook heel gezellig. Hotpotten (ook wel Chinees fonduen) is eigenlijk kort gezegd het koken van ingrediënten in bouillon. Een soort gourmetten, of kaasfonduen, maar dan de gezondere versie. Bij restaurant Red Pepper serveren ze de Sichuanese keuken, maar hebben ze ook een klein gedeelte ingericht waar je kunt hotpotten.

red-pepper-hotpot-in-rotterdam-1red-pepper-hotpot-in-rotterdam-4

Wat is hotpotten

Nog even voor degenen die niet bekend zijn met hotpotten. Zoals gezegd kook je dus ingrediënten in bouillon. Dat is de basis van hotpot. Maar er zijn een heleboel verschillende manieren waarop dat gedaan kan worden. Met zijn allen in één pan, in een Mongoolse stijl hotpot op houtskool of met je eigen pannetje. Het kan dus op elektrisch, op gas of op houtskool. Dan heb je ook nog bijvoorbeeld de Japanse stijlen hotpot, zoals sukiyaki en shabu shabu. Ook het soort bouillon is bepalend voor de smaak en kan variëren van zeer pittig tot een milde Chinese kruiden bouillon.
IMG_2876
Mongoolse stijl hotpot in Xi’an

Er zijn een heleboel redenen waarom het in Azië zo populair is en waarom ik verliefd ben op deze vorm van eten. Je kunt urenlang blijven tafelen, want het vult niet snel. Ook al doe je het de hele avond, dan zit je aan het eind niet zo vol als wanneer je gourmet. Je bent gezellig met zijn alle bezig met het koken van jouw favoriete ingrediënten. Dat is ook een pluspunt: je kunt echt van alles in de pot gooien. Je kunt zelf je eigen soep samenstellen. Ten slotte zijn in Azië deze restaurants vaak tot midden in de nacht open en is het op een koude winteravond heelijk verwarmend om boven zo’n pan stomend bouillon te zitten.

red-pepper-hotpot-in-rotterdamred-pepper-hotpot-in-rotterdam-12

Red Pepper

Terug naar Red Pepper. Hier kook je zelf in een eigen pannetje. Je kiest als eerste een bouillon. Ik koos de mild-pittige bouillon, maar eigenlijk vond ik deze al best heftig. Als je niet van pittig houdt, kun je beter voor kippenbouillon kiezen. De serveerster steekt het onderste gedeelte van de pan aan, doet vervolgens de bouillonpasta in je pan en giet daar heet water bij. Gedurende de avond komt ze dit water bijvullen, omdat er natuurlijk een heleboel verdampt ook.
red-pepper-hotpot-in-rotterdam-2red-pepper-hotpot-in-rotterdam-3
Je kunt om te beginnen je eigen dipsaus samenstellen bij de sauzenbar. Er is chilisaus, sesamolie, sojasaus etc. Mijn saus bestaat altijd uit fijngesneden knoflook, koriander en lente ui met sojasaus. Vervolgens kun je bij het buffet al verschillende ingrediënten pakken, zoals groenten, noodles, garnalen en vis/vleesballetjes. Ook krijg je een lijst waar je ingrediënten kunt kiezen, zoals dungesneden rundvlees, zeebaars of paddestoelen. Ook bijvoorbeeld wantan, sieuw maai en wintermeloen zijn te bestellen.

red-pepper-hotpot-in-rotterdam-77red-pepper-hotpot-in-rotterdam-6

red-pepper-hotpot-in-rotterdam-10red-pepper-hotpot-in-rotterdam-5
Als de ingrediënten op tafel staan, gooi je het in de pan en dan is het wachten tot het klaar is! Rundvlees en lam hoeft eigenlijk maar 30 seconden in de pan. Maar het voordeel van hotpot is dat je het natuurlijk kan koken zoals je het zelf wil.
red-pepper-hotpot-in-rotterdam-11  red-pepper-hotpot-in-rotterdam-13
Het hotpotten is een all-you-can-eat concept inclusief toetje, maar exclusief drinken. Het eten was 23 euro, een goede prijs voor de drie uur die wij aan tafel gegeten hebben. Volgens mij staat er nu ook op Groupon een deal voor 15 euro, maar dan is het niet all-you-can-eat.

Red Pepper
Groenendaal 45F
3011 SM Rotterdam
010 307 03 88
http://www.restaurantredpepper.nl/

Open
Ma t/m za: 12:00 – 22:00
Zo: 14:00 – 22:00

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.