Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Alan Bar & Bistro

November 25, 2018

Alans & Pims ken je waarschijnlijk als een van de lekkerste kiprestaurants van Rotterdam, maar daar komt nu een klein beetje verandering in. Die lekkere kip kun je er nog steeds krijgen, maar het menu is uitgebreid met wat meer gerechten en de naam is veranderd in Alan Bar & Bistro. Ik was uitgenodigd om het herfstmenu van het vernieuwde restaurant uit te proberen.

Menu

Het menu bestaat uit een voorafje, hoofdgerecht en een grand dessert (dat ‘ie echt ‘mega-grand’ is, kwam ik later op de avond achter) en dat allemaal voor maar 21 euro. Daarnaast kun je ook nog steeds a la carte bestellen of bijgerechten erbij bestellen.

Drankjes

Wij lieten ons helemaal verrassen en lieten zelfs de keuze voor onze drankjes over aan degene die ons hielp. Grappig genoeg kwam ze precies aanzetten met wat we anders allebei besteld zouden hebben. Voor mijn vriend een klassieke Shirley Temple (met grenadine en gemberbier) en voor mij een Dark & Stormy. Een goede manier om de avond te beginnen!

Eten

Al snel volgden de voorafjes. Op het menu kun je kiezen tussen twee gerechten en wij kregen zowel de champignonnesoep als de herfstsalade. In de herfstsalade zaten stukjes heerlijke fried chicken en pancetta met een frisse frambozendressing, dus als je dacht dat de salade een goede optie was om te bestellen voor de lijn, helaas.

Als hoofdgerecht kregen we weer twee verschillende gerechten. Een runderhamburger op een zwarte sesambol met truffelmayo. En de welbekende kip in truffeljus. Ik begrijp dat het restaurant wat wil uitbreiden, maar eerlijk is eerlijk, de kippetjes blijven hier onweerstaanbaar! Daarnaast kregen we nog frietjes en een bietensalade.

Grand dessert

Na deze gerechten zat ik al een beetje vol, maar Alan Bar & Bistro had nog veel meer in petto. Het toetje bestond namelijk uit een salted caramel-brownie, een stukje witte chocoladecheesecake, een bolletje vanille-ijs én een glaasje chocolade-hazelnootmousse. Vier klassieke desserts op een bord, wat wil je nog meer?

Alan Bar & Bistro

Voor weinig geld kun je hier dus heel goed eten! Maar mocht je alleen voor een kippetje willen komen, dan kan dat natuurlijk ook nog steeds.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Cityhub January 2, 2019 at 10:54 am

    Dankje voor de leuke blog!

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.