Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Amehoela

January 13, 2018

Vier jaar lang stond het pand van het oude Bootlegcafé leeg. Zonde, want dit stukje Rotterdam – de Mauritsweg – is niet alleen mooi, maar ligt ook heel centraal en wordt steeds leuker. Inmiddels is de leegte opgevuld door een zogenaamde neo-tiki bar met een pakkende naam: Amehoela. Een plek voor bijzondere cocktails, tropische hapjes en een gezellige chaos.

Hapjes en drankjes

Amehoela is de perfecte locatie voor een uit de hand gelopen borrel. Je kunt er vanaf vier uur ‘s middags terecht voor een hapje en een drankje, maar kunt er ook prima dineren. De kaart staat vol met bijzondere kleine gerechten die je kunt delen, zoals de jamaciaanse chickenwings, bloemkool tempura of Braziliaanse empanadas. Ik probeerde de quesadilla’s (€6,50) met bonen, ui, mais en kaas en de nacho’s (€7,50) met kaas, bonen en pico de gallo. Beiden geserveerd met een smeuïge guacamole. Het waren niet de lekkerste nacho’s en quesadilla’s die ik gegeten heb, maar wel een uitstekende snack voor bij mijn drankje.

Drankjes

Dat is namelijk waar Amehoela ook heel goed in is: spannende cocktails maken. Hierboven op de foto zie je mai tai, die op een hele mooie manier geserveerd wordt. Naast cocktails staan er ook een heleboel verschillende tequila’s en mezcals op het menu. Maar je kunt ook gewoon een biertje of wijntje bestellen, natuurlijk.

Diner

En heb je na die hapjes en drankjes toch nog trek, dan kun je dus ook wat grotere gerechten bestellen. Denk aan een burger, steak en taco trio. Ik bestelde nog een tpoische salade met fruit, kip, boekweit en spinazie. Die kostte 13,50 wat naar mijn mening best aan de dure kant was. Ook nam ik nog de spareribs, yoghurtsaus, chilipeper, lenteui, zwarte sesam en dat vond ik het lekkerste van alles dat ik bij Amehoela geproefd had.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.