Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Ayla

November 6, 2016

Deze week opende Ayla op het kruisplein in Rotterdam. Een sfeervol restaurant waar ze mediterrane comfort food serveren, midden in het centrum van Rotterdam. Ayla is nog maar een paar dagen open, maar door o.a. Elle nu al gebombardeerd tot ‘nieuwe hotspot’ in Rotterdam. Niet alleen dankzij de inrichting of het eten, maar ook door de innovatieve genderneutrale toiletten. Naar de wc ben ik persoonlijk niet zo heel erg benieuwd, maar wel naar het eten. Is Ayla terecht de hemel ingeprezen?

ayla-rotterdam-13 ayla-rotterdam
ayla-rotterdam-2
ayla-rotterdam-1

Bij binnenkomst valt meteen op dat de inrichting een mengelmoes van stijlen is. Kleurrijke muren, industriële invloeden en mozaïek tegeltjes op de bar. Het resultaat is een warme sfeer met een mediterrane vibe. De sfeervolle inrichting gecombineerd met de vrolijke salsa muziek bracht me meteen in die mediterrane sferen. En dat is fijn, want het was herfstig weer buiten.

menu-ayla-rotterdam ayla-rotterdam-menu

We mochten plaatsnemen aan een hoge tafel en werden meteen geholpen. De menukaart van Ayla is uitgebreid. Er is een ruime keuze uit ontbijtjes. Van de hippe overnight oats en acaïbowl tot een tosti met truffel en pata negra. Daarnaast zijn er kleine hapjes zoals olijven of kaas. De grotere gerechten voor het diner zijn verdeeld in vis- en vleesgerechten. De gerechten hebben invloeden uit onder andere Spanje, Zuid-Italië, Griekenland en Marokko. Een greep uit de veelzijdige kaart: van paella tot kippendijen met pompoenchutney en amandel. En van scheermesjes tot burrata. Ook de drankenkaart is uitgebreid. Met verschillende bieren, wijnen, huisgemaakte limonades en cocktails. Ayla serveert meer dan een standaard cosmopolitancocktail. Zo staat er bijvoorbeeld een drankje met venkelgin en oregano op de kaart.

ayla-rotterdam-4 ayla-rotterdam-3

Het liefst had ik alles van het menu besteld. De mediterrane keuken is mijn favoriet en terwijl ik alleen al de menukaart las, liep het water me in de mond. Uiteindelijk kozen we drie gerechten. Sardientjes, bulgur met lamsschouder en de Siciliaanse couscous met kreeft, gamba’s en inktvis. We kregen eerst een plankje met vers turks brood en dip op tafel. En voordat we dit op hadden, kwamen de gerechten al. Prachtig opgediend en het rook meteen lekker. De geur deed me meteen denken aan zomervakantie, strand en terrasjes aan zee. (Hoe lang nog tot de zomer?)

ayla-rotterdam-8 ayla-rotterdam-5

ayla-rotterdam-9

We begonnen als eerst aan de Siciliaanse couscous. Wauw! De couscous was luchtig en lekker op smaak gebracht met tomaat, amandel, feta en abrikozen (als ik dat goed heb geproefd). En het seafood was perfect gegaard. Binnen no time was mijn bordje leeg en begon ik aan de sardientjes. Ook heel lekker, vooral de kruidige olie met knoflook waarin de sardientjes lagen. Lekker om het brood (dat constant aangevuld werd) in te dippen. Ten slotte hadden we nog de bulgur met lamsschouder. Ook zo lekker! Het vlees was zacht en de bulgur was een smaakexplosie dankzij de hazelnoten en de munt.

ayla-rotterdam-10

Normaal eet ik natuurlijk altijd een toetje, maar deze keer sloeg ik over. Niet omdat er geen lekkere toetjes op de kaart staan hoor. Maar er stond bij een vriendin nog een lekkere homemade appelkruimel op me te wachten. Dan heb ik in ieder geval nog een reden om snel weer terug te komen en de toetjes te proeven.

ayla-rotterdam-11

De uitstraling van het restaurant en de kwaliteit van het eten doet misschien vermoeden dat het prijzig is. Maar niets is minder waar. De prijzen zijn echt heel schappelijk, zeker gezien de porties. Mijn glas wijn was 3,80 en de bulgur met lamsschouder was 17,50. Dus eigenlijk is de eindconclusie dat Ayla op alle onderdelen goed scoort: gezellige uitstraling, heerlijk eten en ook nog betaalbaar.

Ayla Rotterdam
Kruisplein 153

3014 DD
Rotterdam
www.ayla.nl

Open
Ma t/m zo: 08:00 – 12:00

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.