Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Boca’s Rotterdam

November 1, 2015

Boca’s heeft al twee vestigingen in Amsterdam en sinds vorige week is er nu ook een Boca´s Rotterdam. Boca’s zit op de Mauritsweg. Één van de mooiste straten in Rotterdam Centrum naar mijn mening, met mooie panden en veel groen. De Mauritsweg ligt ook super centraal, vlakbij het Centraal Station. Het is dus ook niet zo gek dat er steeds meer barretjes, restaurants en winkels hun deuren in deze straat openen.

En in deze straat zit nu dus weer een nieuwe aanwinst. Van buiten ziet het restaurant er al gezellig uit met een mooi, zonnig terras. Het concept van Boca´s is de hele dag door borrelen en hapjes eten. Zoals zij het zelf op hun website zeggen: eten waar je zin in hebt, wanneer je er zin in hebt. Dat klonk mij als muziek in de oren dus ik streek zaterdagmiddag neer om een paar soorten broodjes (boca’s) te proeven.

 

Boca´s Rotterdam 1

Borrelen dus. Ik vond zaterdagmiddag twee uur net iets te vroeg voor een borrel, dus ik sloeg de wijnkaart over en ging voor een beschaafd kopje thee. De ontbijt- en lunchkaart bestaat uit een hele lijst met broodjse, soepen en salades. Van een broodje vlokken met aarbeienjam tot één met een carpaccio van coquilles. De prijs ligt tussen de 2,50 en 5,50. Genoeg keuze. Wij namen een broodje brie met komkommer, pekingeend, pulled chicken, groentecurry en gambakroket met wasabimayo.
menu boca´s rotterdam
De broodjes worden geserveerd op een grote plank, zonder bord of bestek. Gewoon met de handen eten. zoals dat hoort bij borrelhapjes. De broodjes waren stuk voor stuk lekker. Het brood is warm, knapperig en royaal belegd met verrassende smaken. Ik had vantevoren bijvoorbeeld niet verwacht dat een broodje met groentecurry, of een broodje met pekingeend, een goede combinatie zou zijn, maar niet is minder waar. Mijn favoriet was het broodje met pulled chicken en een heerlijke knoflooksaus.
boca´s rotterdam 4
Vanaf half vijf – de klassieke borreltijd – is er een andere kaart met hapjes. Je kunt dan kiezen uit de verschillende borrelplateaus met vlees, vis, kaas of vegetarisch. Daarnaast kun je ’s avonds ook kiezen uit verschillende losse hapjes van tussen de 3 en 7 euro. En daar zitten hele verassende gerechtjes tussen. Bijvoorbeeld een minikapsalon. Lijkt mij heel bijzonder, dus genoeg reden om snel een keer terug te gaan voor een vrijdagmiddagborrel.
Boca´s Rotterdam 2

Boca’s Rotterdam
Mauritsweg 43
3012 JV Rotterdam
010-8208715
http://www.bar-bocas.nl/index.html 

Open
Ma t/m do: 10.00 – 01.00
Vrij t/m za: 10.00 – 02.00
Zondag: 11.00 – 01.00

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply ellen November 1, 2015 at 8:45 pm

    Nou wanneer nodig je me is uit dochter lief

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.