Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Café Ter Marsch

October 30, 2016

Bij de naam ‘Ter Marsch’ gaan er vast en zeker wel belletjes rinkelen bij de meeste Rotterdammers. Want Ter Marsch & Co is een begrip in Rotterdam en bekend om hun legendarische, awardwinnende hamburgers. En die zijn echt héél lekker. Maar Ter Marsch heeft nu aan de overkant ook het Café Ter Marsch. Een plek zonder burgers, maar met een heleboel andere lekkere dingen.cafe-ter-marsch-12cafe-ter-marsch-8
Het Café Ter Marsch heeft een veelzijdige kaart. Je kunt er lunchen met een zuurdesem sandwicht. ‘S Middags borrelen met een biertje en borrelhapje. ‘s Avonds kun je er terecht voor een diner. En je kunt er de dag afsluiten (of de nacht beginnen) met een lekkere gin-tonic. De inrichting is een kruising tussen gezellig en stoer. Gezellig, omdat er sfeervol licht hangt. Stoer, omdat er vleesetende planten op de muur geschilderd zijn. Helemaal in de sfeer van het kunstzinnige Witte de With.

cafe-ter-marsch-11cafe-ter-marsch-13

Ik mocht vorige week bij het Ter Marsch Café eten tijdens een persdiner. Bij aankomst stonden de borrelhapjes al klaar op de tafel. De klassieke kaas en worst, maar ook gefrituurde spiering met beurre noisette, selderijzout-mix en citroenmayo.

cafe-ter-marsch-2cafe-ter-marsch-4


Aan tafel kregen we eerst wat hapjes om van te proeven. Dit zijn voorgerechtjes die bedoeld zijn om te delen. Het waren gestoomde broodjes met buikspek en kimchi die heel leuk werden opgediend in een stoommandje, tempura citroenkip en spareribs zonder bot. Handig als je net als ik niet zo’n nette eter bent. Een lekker begin van het diner.

cafe-ter-marsch-5 cafe-ter-marsch-7
Het hoofdgerecht bestond uit een mals kippetje dat lekker gegaard is aan een spit boven een houtskoolgrill. De kip werd geserveerd met geroosterde groenten, frieten met lookmayo en een speciale jus. Ik koos voor de jus met truffel. Als je niet van kip houdt, dan zijn er natuurlijk ook andere hoofdgerechten te bestellen. Bijvoorbeeld de dry-aged ocean beef.

cafe-ter-marsch-9 cafe-ter-marsch-10
Vooral het toetje vond ik bijzonder. Dat was namelijk rijstebrei. En als ik aan rijstebrei denk, denk ik aan misschien wel het meest ouderwetse en smakeloze dessert ooit. Maar deze rijsterbrei niet. Dit was versie 2.0 met limoenblad, kokosijs, abrikoos, notenkaramel en vanilleschuim. Dat is nog eens wat anders!

Café Ter Marsch
Witte de Withstraat 81
Rotterdam
010 – 203 72 96
www.cafetermarsch.nl

Open
zo t/m do: 12:00 – 01:30 (Keuken tot 22:00)
vrij & za: 18:00 – 02:00 (Keuken tot 22:00)

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.