Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Coffeelicious

July 8, 2016

Bijna elke dag opent er wel een nieuw restaurant, lunchroom of koffietent in Rotterdam. Toch was er nog iets dat ik miste: een goede plek om taart te eten in Rotterdam. In het buitenland vind ik vaak genoeg bakkerijen en patissiers waar je terecht kunt voor de meest uiteenlopende taarten, maar hier is de keuze toch beperkter en vaak hetzelfde. Gelukkig dat Coffeelicious haar deuren heeft geopend op de Nieuwe Binnenweg.
coffeelicious rotterdam 6coffeelicious rotterdam 8
Natuurlijk zijn zowel de Koekela als Dudok een begrip in Rotterdam als het gaat om taart, cake en koekjes. Alleen voor mijn verjaardag was ik een keer op zoek naar iets anders dan de bekende carrotcake, appeltaart of cheesecake. Uiteindelijk kwam ik Coffeelicious tegen, een zaakje uit Dordrecht dat sinds maart ook hier geopend is.
coffeelicious rotterdam 2

De inrichting is heel gezellig met bloemetjesbehang, oranje bloemen op tafel en een hele mooie stadstuin. Helaas regende het op mijn verjaardag, dus zochten we veilig binnen een plekje. De taarten van coffeelicious zijn huisgemaakt en stonden mooi op een rijtje in de vitrine. Ze zagen er allemaal lekker uit, zeker de chocolatefudge taart. Ik bestelde de red velvet én de white chocolate raspberry cake. Je bent tenslotte maar één keer in het jaar jarig. Beide taarten waren echt heel lekker en luchtig.
Coffeelicious Rotterdam 1
In 2014 werd coffeelicious eerste in de Misset Koffie Top 100. Een beetje een schande dat ik thee nam, maar de volgende keer zal ik ook de koffie testen. Verder kun je  bij coffeelicious ook terecht voor American pancakes, Engelse scones of een heleboel lekkere broodjes voor ontbijt of lunch. Al met al een hele fijne toevoeging aan Rotterdam en de Nieuwe Binnenweg die overigens sowieso steeds leuker wordt.
Coffeelicious Rotterdam 5IMG_5592

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.