Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: De Saté-Man (in het Saté-Lab)

August 19, 2017

Misschien heb je de Saté-Man wel eens voorbij zien komen op festivals, in dat geval weet je dat hij de enige echte Rotterdamse koning van de saté is. Ik was hem nog nooit tegengekomen, in ieder geval… niet bewust. Dat komt waarschijnlijk omdat ik niet zo’n satéfreak ben. Maar ik was wel benieuwd wat deze Saté-legende allemaal in petto heeft. Gelukkig hoefde ik daarvoor niet allerlei festivals af te struinen, want tegenwoordig heeft hij er ook een vaste basis bijgekregen, namelijk het Saté-Lab in Rotterdam-Zuid.


Op de Pretorialaan, vlakbij het Afrikaanderplein, zit het Saté-Lab. Het is een kleine zaak met een paar tafels en een open keuken. De muur is versierd met een mooie beschildering en er staan en hangen veel grote, groene planten. Ik vind het er meteen gezellig en knus. 
Op het menu staan een aantal Indonesische gerechten, maar waar het natuurlijk vooral om draait is de saté! Er is zowel saté ajam (kip) als babi (varken). Wij bestellen de saté op houtskool voor twee personen die wordt geserveerd met rijst, groenten en saus.
We krijgen op tafel een klein houtskool barbecuetje met daarop een paar stokjes saté ajam en een paar stokjes saté babi. Jet ziet er leuk uit en het ruikt heerlijk. Daarbij krijgen we sajoer boontjes, boonjes in sambal, pindasaus, ketjapsaus, sambal en zoetzuur. En dat voor 30 euro.Het smaakt allemaal heerlijk. Persoonlijk vind ik de varkenssaté lekkerder dan de kipsaté, want die heeft echt een sterke knoflook en grill smaak..

Op het menu staat trouwens ook een leuk toetje die ik snel nog eens wil gaan proberen: spekkoeksaté. Maar dat is voor de volgende keer!

Saté-man
Pretorialaan 8,

3072 EM Rotterdam
www.sate-man.nl

Open
Ma & di: gesloten

Woe t/m zo: 17:00 – 22:00

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.