Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Gastrobar Hartig

December 12, 2018

Het was vrijdag 30 november en het was Black Friday, toen de stad krioelde van de koopjesjagers. Ik heb de binnenstad denk ik nog nooit zo druk gezien! Die avond zaten daarom de meeste restaurants helemaal vol en was het moeilijk om zeven uur ‘s avonds nog een tafeltje te vinden. Na eerst redelijk onbeleefd weggestuurd te worden bij een restaurant, kwamen we gelukkig in de gezellige drukte van Gastrobar Hartig terecht. Ook hier was er geen tafel beschikbaar, maar we mochten rustig aan de bar plaatsnemen om alvast wat te drinken.

Dat was een hele verademing, want eindelijk kon ik al mijn tassen op de grond zetten en tot rust komen met een glas cava. Het was niet de eerste keer dat Hartig mijn redding was. Een aantal jaren geleden zochten mijn vriend en ik nog een plek om te eten toen de meeste keukens al dicht waren en kwamen toen terecht bij Hartig waar de keuken tot 0:00 uur geopend is. Ik at toen wat verschillende hapjes, maar het brood met aioli en het goede glas rode wijn waren hier zo lekker dat het me altijd is bijgebleven.

Op het menu van Hartig staan verschillende gerechten om te delen. Het zijn geen tapasgerechten, maar uiteenlopende wereldgerechten in een kleinere portie: van kastagne in filodeeg tot steak tartaar. Wij deelden met drie personen zes gerechten: focacciabrood met dips, asperges met Italiaanse ham, mosselen, biefstuk met geroosterde paprika, portobello met pompoen en geitenkaas en de patatas bravas.

Alle gerechten waren lekker, maar ik wil in het bijzonder de portobello noemen. De combinatie met pompoenpuree en geitenkaas had ik niet eerder op en het bleek een heerlijke combinatie. Ook de mosselen waren zeer goed op smaak en kwamen in een heerlijke bouillon. Het enige minpuntje vond ik de portie, het had wel wat meer gemogen en dat gold voor alle gerechten. We bestelden daarom uiteindelijk nog een keer de mosselen en nog een lamsrack erbij.

Gastrobar Hartig is gezellig, knus en een tikkeltje chaotisch. Het fijne aan deze plek vind ik dat je hier tot laat een hapje bij je drankje kunt bestellen. Daarnaast zijn de mensen hier heel erg aardig en vriendelijk. Toen ik eten op mijn kleding liet vallen – niet de eerste en zeer waarschijnlijk ook niet de laatste keer – snelde er meteen iemand naar me toe met een doekje om vlekken te voorkomen. Dat soort kleine dingen kan ik waarderen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.