Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Green Delight

October 25, 2017

Steeds meer leuke horecazaken vinden hun weg naar de Nieuwe Binnenweg. Zo ook Green Delight, dat eerst in een pop-up winkel aan de Coolsingel zat. Nu hebben ze een grote, maar knusse zaak waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch, borrel, diner en verschillende leuke evenementen. Ik heb goede verhalen gehoord over de Koreaanse Kapsalon van Green Delight. Wat ik daarvan precies moet verwachten weet ik niet, maar het klinkt als iets wat ik graag wil proberen en dus ga ik op een zaterdagmiddag langs bij Green Delight. 

No waste cookies

Een dingetje… Het is nog maar twee uur ‘s middags en de kapsalon wordt alleen bij het diner geserveerd (vanaf 17.00 uur). Gelukkig is de eigenaresse aardig genoeg om speciaal voor mij de frituur al aan te zetten. En dat is niet het enige want ik wil ook graag twee gerechten van de ontbijtkaart proeven. Ook dat is gelukkig geen probleem. Ondertussen krijgen we alvast twee koekjes die gemaakt zijn van left-over chipskruimels en die zijn hartstikke lekker.


Zoet en zoet

Dan komen als eerste de twee ontbijtgerechten: Japanse pancakes met rijstsiroop en Hongkong Style toast. Twee zoete gerechten die allebei in de smaak vallen. Hoewel de HK toast meer op een Frans wentelteefje lijkt. Om al het suiker en vet te compenseren drinken we er een huisgemaakte groene smoothie bij met groenten en ananas.


Koreaanse Kapsalon

Vervolgens blijven we in het Aziatische thema met de Koreaanse Kapsalon. In het gerecht zit zoete aardappel, gestoofde rundvlees, kimchi en cheddar. Bovenop zit een srirachasaus en sesamzaad. Zonder hoge verwachting neem ik een hap en ik ben verrast. Dit is echt lekker! Wie had dat gedacht?

En er is meer…

Er staan trouwens niet alleen maar Aziatisch geïnspireerde gerechten op de kaart. Voor het ontbijt zijn er gezonde smoothiebowls, tijdens de lunch kun je verschillende belegde broodjes en panini’s bestellen en ook het diner biedt een uitgebreide keuze. Bijvoorbeeld: een spicy chickenburger, vegetarische lasagne en een wisselend stoofgerecht. Ook staat de vitrine bij Green Delight altijd vol met heerlijke taarten.

Events

Het leuke aan Green Delight is dat er ook verschillende terugkerende evenementen worden georganiseerd. Zoals de Battle Of The Pancakes, waar je het record pannenkoeken eten kunt verbreken en op vrijdag de 13e hadden ze een gezellige Fondue Fest. Hou hun Facebook in de gaten voor meer info over de aankomende events.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.