Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam Kralingen: Vis op de Dijk

October 11, 2015

Sinds twee weken is er een nieuwe aanwinst in Kralingen op de Oude Dijk. Zonder een grote aankondiging was de viszaak er op eens. Het is dat de Oude Dijk op mijn vaste hardlooproute ligt en ik het restaurant daardoor opmerkte.

Bij binnenkomst heb ik meteen een soort huiskamer gevoel. Het zit vol met families en gezinnen. De aankleding van het restaurant is mooi, simpel en vooral gezellig. Wij krijgen een tafeltje boven en worden meteen geholpen. Het menu is eenvoudig: een paar voorafjes zoals vongole, pelgarnalen of een compleet plateau met zeevruchten. Qua hoofdgerechten is er (natuurlijk) vooral vis. Er is bijvoorbeeld keuze uit: tonijn, zeetong of fish & chips. Maar ook aan de niet-visliefhebbers is gedacht. Zij kunnen voor de steak & frites gaan.

IMG_1383

Wij bestellen als voorafje de gegrilde sashimi. We krijgen een bordje met zalm en tonijn sashimi geserveerd met sojasaus, wasabimayonaise en brood met een heerlijke roomboter. De vis is vers en het smaakt perfect.

Vis op de Dijk Kralingen Rotterdam

Als hoofdgerecht neem ik de zeebaars en mijn vriend de sliptong. De visjes zijn simpel bereid en worden geserveerd met een simpele salade en friet met mayo. Het smaakt verrukkelijk.

Vis op de Dijk Kralingen Rotterdam

Zo’n lekker diner moet natuurlijk ook afgesloten worden met een zoet dessert. Omdat de keuken krap is, zijn er (nog) weinig toetjes mogelijk. Maar de enige optie die er is, klinkt voor mij goed genoeg: een chocoladetaartje met ijs en slagroom. Ook dit smaakt goed, de kern van het chocotaartje is nog heerlijk zacht.

Vis op de Dijk Kralingen Rotterdam

Ik heb super lekker gegeten. En los van het eten vind ik de service ook echt het benoemen waard. De bediening is betrokken en heel vriendelijk. Een prachtig restaurant en een aanvulling op Kralingen!

Vis op de DIjk Kralingen

Vis op de Dijk
Oudedijk 235-A
3061 AH Rotterdam
010-2364809
http://visopdedijk.nl/

Open
Maandag gesloten
Di t/m Do: 16.00-23.00
Vrij t/m Zo: 12:00-23:00

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply ellen October 12, 2015 at 8:10 am

  Elize weer geweldig geschreven,een dikke 10 van je ma

  • Reply Elize010 October 12, 2015 at 6:36 pm

   Thanks ma!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.