Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: La Cazuela

June 16, 2017

Op een prachtige zonnige avond ging ik eens lang bij tapasbar La Cazuela. Ik had al dagen zin in Spaans eten en dan kom je al gauw uit tapas. La Cazuela zit op het kruispunt van de Molenstraat en de Proveniersstraat. Een heel erg leuk stukje Rotterdam met aan elke hoek van het kruispunt een gezellig terras. Het was een bijzondere avond en een diner dat ik niet snel ga vergeten!

.
We hadden een tafel gereserveerd, maar toen we aankwamen zag ik dat precies die tafel niet in de zon zat. Als je de hele dag op een kantoor achter een computer zit, heb je simpelweg wat vitamine D nodig en dus vroeg ik of we misschien nog even aan de grote tafel in het zonnetje mochten zitten. Hoewel het al aardig vol zat en de grote tafel eigenlijk voor grotere groepen gereserveerd was, mocht ik toch even daar gaan zitten. Pluspunten voor de service! Ik bestelde alvast een rode wijn (€3,90), een mandje brood met aioli (goede aioli trouwens) en sloeg de menukaart open terwijl ik van de laatste zonnestraaltjes genoot.

La Cazuela serveert voornamelijk tapas die ook door de Latijns-Amerikaanse keuken zijn geïnspireerd en daarnaast hebben ze ook een paar grotere gerechten, waaronder paella. De tapas zijn best wel standaard en simpel, maar dat is wat ik juist lekker vind. In Spanje heb ik de lekkerste simpele gerechten gegeten, zoals een tomatensalade met alleen wat olijfolie of tuinbonen met spekjes. Het hoeft allemaal niet zo fancy, als het gerecht maar uit verse producten bestaat en goed bereid is.

Je kunt kiezen voor een tapasmenu (€20,50 p.p.), maar wij kozen liever zelf de gerechtjes uit. Er zijn koude gerechten, warme gerechten, vegetarische gerechten, visgerechten, vleesgerechten en een uitgebreide selectie kazen en hammen. Alle gerechten zijn zeer betaalbaar, je betaalt ongeveer tussen de 5 en 7 euro. Wij bestelden een hele hoop van de kaart en toen de gerechtjes – allemaal tegelijkertijd – aankwamen, stond de hele tafel meteen vol. Fijn, zo zie ik het het liefst;)

Aardappeltortilla, champignons met knoflook, artisjokken met blauwe kaas, calamaris met aioli, gamba’s in knoflookolie, patatas bravas, octopus met groene salsa en rundvlees gestoofd in rioja. Met een tweede glaasje rode wijn in mijn ene hand en een vork in mijn andere hand prikte ik alle schaaltjes met plezier leeg. Alles was goed op smaak en goed bereid. Knapperige calamaris en aardappels en malse octopus en rundvlees. Heerlijk!

  

Het toetje sloeg ik over en dat was maar goed ook, want mijn vriend stond te popelen om naar huis te gaan. Daar wachtte namelijk een verrassing op me. Hij deed een blinddoek bij me om en bracht me naar een (voor ons) bijzondere plek. Daar ging hij op zijn knieën en natuurlijk zei ik JA! Het diner bij La Cazuela heeft daarom voor altijd een bijzondere betekenis voor ons

La Cazuela
Proveniersstraat 38,

3033 CK Rotterdam
www.la-cazuela.nl

Open
Ma: geslotenn

Di t/m zo: 17:00 – 00:00

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.