Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: A La Plancha

May 28, 2017

Na een lange zonnige dag is er ‘s avonds maar één ding waar ik naar verlang: vis. Dat is dé manier om een dagje zonnen en zwemmen af te sluiten wat mij betreft. En als het dan ook nog eens op een prachtige locatie aan de maas is, dan is dat al helemaal mooi meegenomen. Bij A La Plancha op het Noordereiland komt het allemaal samen. Je eet er een visje of wat zeevruchten op een zonovergoten terras aan een locatie waar je zo ongeveer het mooiste uitzicht van heel Rotterdam hebt. Beter dan dat wordt het niet en daarom is A La Plancha ook één van mijn meest dierbare plekken van Rotterdam.


A La Plancha is een pop-up restaurant dat er alleen in de zomer staat. Omdat de zomer in Nederland niet per se gelijk staat aan zomerweer, is het restaurant alleen geopend bij mooi weer. Op hun website kun je dagelijks zien of ze open zijn. Je kunt er alleen bij grote groepen reserveren en daarom kan het soms zo zijn dat je een half uurtje moet wachten op een plek. Geen probleem, want op de trap liggen kussentjes, dus je kunt dan even genieten van het uitzicht van de Rotterdamse Skyline en alvast nadenken waar je precies trek in hebt.

Wij gingen met een grote groep (acht man) rond half zes er naartoe en er was meteen plek. We kregen een ‘eigen’ over toegewezen die ons de rest van de avond heeft geholpen. Na het bestellen van rosé, gingerbeer en een grote fles bruisend water, gingen we eens nadenken over wat we wilden eten. Op het krijtbord bij de open keuken staat het dagelijks wisselende menu. Bestaande uit voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten en nagerechten. Wij namen om te beginnen een schaaltje olijven en een mandje brood, dat kwam met twee heerlijke dips van aioli en muhammara.

Als voorgerecht deelden we ceviche (€7,50) en gamba’s (€12,50). De in citroenzuur gegaarde witvis kwam met kleine stukjes gamba, octopus en frisse ijsbergsla. Alles paste mooi bij elkaar. De gamba’s waren lekker groot en perfect gegrild, want daarom heet het restaurant natuurlijk ook A La Plancha; alles wordt op de plaat bereid waardoor je een lekkere geroosterde smaak krijgt.

Voor het hoofdgerecht namen we allemaal of de zeebaars of de dorade. Toevallig zijn dat ook allebei mijn lievelings witvissen. Beiden waren van goed formaat en ook heerlijk geroosterd. De vis werd geserveerd met een smaakvolle salsa/olie. Heel bijzonder? Nee, maar dat is ook het punt. Vis is zo lekker als ie gewoon lekker gegrild is! 

Als bijgerechten hadden we kokosrijst en asperges. Helaas kwamen deze door een foutje veel te laat, maar dat werd goed en netjes opgelost door ons een gratis drankje aan te bieden. 

Hopelijk zijn er deze zomer nog veel meer mooie dagen om op dit gezellige terras met een visje op je bord door te brengen. Eigenlijk is er maar één excuus om niet naar A La Plancha te gaan en dat is als je écht helemaal geen vis lust.

A La Plancha

Maaskade 74
3071 NC Rotterdam
www.ala-plancha.nl

Open

Op mooie dagen. Kijk van te voren op de website.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.