Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: KUA Mexican Kitchen

November 13, 2016

Ontelbare keren ben ik al langs KUA Mexican Kitchen (eerst La Taqueria) op de Hoogstraat gefietst. In de zomer zag het terras er feestelijk en heel uitnodigend uit. En toch kwam een bezoekje er nooit van. Tot afgelopen weekend. Het was wel een flink paar graden kouder dan in augustus, maar dat maakte het er niet minder gezellig op. Het moment dat ik de deur binnenstapte werd ik welkom geheten door het vrolijke decor, de aanstekelijke muziek en de geur van spicy taco’s.Update: inmiddels heet La Tauqeria KUA Mexican Kitchen. Het interieur is een beetje aangepast, maar het menu en de prijzen zijn grotendeels hetzelfde.

la-taqueria-3 la-taqueria-4
KUA Mexican Kitchen is onderdeel van Café Cultura, een klein stukje Spaans/Latijns-Amerikaanse cultuur in Rotterdam. Ze verkopen hier verschillende delicatessen om mee naar huis te nemen, je kunt er door reisgidsen bladeren en er zijn Spaanse lessen te volgen. ‘s Avonds kun je er in het restaurant échte authentieke Mexicaanse taco’s eten die zijn gemaakt door Mexicaanse chefs.

la-taqueria-2la-taqueria-5

Ik bestelde om te beginnen een San Miguel biertje en stortte me toen op de menukaart. Het is moeilijk om een keuze te maken. Maar de porties zijn best klein, dus je kunt veer verschillende gerechtjes bestellen. Naast een ruime keuze aan taco’s staan er onder anderen ook nacho’s, quesadilla’s, salades, enchiladas én cocktails op de kaart.

la-taqueria-8la-taqueria-10

We begonnen met drie empanadas. Eén gevuld met tonijn, één met gehakt en één met chorizo. En vooral die met chorizo was echt goddelijk met een krokante buitenkant en een smeuïge, smaakvolle binnenkant. Hierna kwamen de drie kleurrijke taco’s. De conchita pibil, een spicy taco met varkensvlees gekookt in sinaasappelsap. In de tweede taco ‘Tinga’ zat pulled chicken, altijd een succes. En mijn favoriete was de Arrachera taco met rundvlees gekookt in bier getopt met verse uitjes en avocado. Ten slotte hadden we ook nog de Alambre. Een heerlijk, ontzettend ongezond gerechtje met Argentijns rundvlees, bacon en gesmolten kaas. En natuurlijk eet je dat ook met taco’s, die trouwens zo lekker vers waren! Dat is wel wat anders dan de kant-en-klare wraps van de supermarkt.

la-taqueria-7la-taqueria-9
Er is maar één manier om zo’n lekkere maaltijd af te sluiten en dat is met een taartje. Ik nam een amandeltaart, de tarta de santiago. Heel simpel, maar een perfect dessert. Van de empanada’s tot het toetje, het was allemaal ultiem comfort food. Ik was verrast dat we uiteindelijk maar 35 euro hoefden af te rekenen. We’ll be back soon!

la-taqueria-12la-taqueria-11

KUA Mexican Kitchen
Hoogstraat 28a

3011 PP Rotterdam
010 846 76 19
http://www.kuarestaurant.nl/

Open
Woe t/m zaterdag: 17:00 – 23:00

Zondag: 17:00 – 23:00

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.