Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Lilith Coffee

February 5, 2017

Ik heb de helft van het menu, en vooral de pancakes, van Lilith Coffee al ontelbare keren lang zien komen in mijn Instagram feed. Half Rotterdam heeft al eens een bezoekje gebracht aan Lilith, volgens mij. Ik niet. Misschien komt dat, omdat ik niet zo’n all day breakfast kind of girl ben. Toch haalden die prachtige pannenkoekfoto’s mij over om het een keertje te proberen. Want damn, ze zien er zo lekker uit!

lilith-coffee-rotterdam-12lilith-coffee-rotterdam-2
Lilith serveert dus all day breakfast op hun vestiging in de Mauritsstraat en sinds kort ook op de Kaap. Ik ging langs bij de ietwat verstopte vestiging op de Mauritsstraat waar het op zaterdagochtend heel erg druk was. We mochten even plaatsnemen op de bank en wachtende op een plekje kon ik even de zaak goed in me laten opnemen. Zwarte muren, veel kamerplanten, een vintage sidetable met daarop een vintage typemachine en een groot lichtgevende bliksemschicht bij de kassa. Een aparte inrichting, maar het geheel vormt een knus, gezellig plekje.

lilith-coffee-rotterdam-1lilith-coffee-rotterdam-7

Op de kaart staan dus allemaal ontbijtjes van supergezond tot lekker ongezond. De populaire acai bowl is te bestellen, zuurdesembrood met avocado, scrambled eggs, eggs benedict en natuurlijk de pancakes. Het was voor mij niet zo moeilijk kiezen, want ik wilde de die beroemde pannenkoeken eens proeven. Maar ik moest wel kiezen uit banana, blueberyy, nutella, of hartige pancakes. Ik nam uiteindelijk de blueberry pancakes (€7) en mijn vriend de eggs benedict met copa di parma ham (€9,50). En gemberthee (€2,90) en een verse jus (€3,40). Maar er zijn ook smoothies, matcha latte of allerlei soorten koffies aanwezig.

lilith-coffee-rotterdam-8lilith-coffee-rotterdam-5

Ik kan heel kort over de pannenkoeken zijn. Bij de eerste hap die ik in mijn mond stopte, wist ik het meteen: de hype is waar. De pannenkoeken zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook écht verrukkelijk. Luchtig, met een heerlijke siroop erover en een klodder room bovenop de stapel. Niets meer aan veranderen. Mijn vriend had de eggs benedict en die moest ik ook even keuren. Ook heel lekker! Een zacht broodje met daarop een lekker zoute ham en een prachtig gepocheerd eitje en wat frisse spinazie on the side. Perfect!
lilith-coffee-rotterdam-10lilith-coffee-rotterdam-11

Als je niet uit Rotterdam komt, maar wel binnenkort in de buurt bent: ga langs Lilith! En als je wel uit Rotterdam komt, maar nog niet langs bent geweest: waar wacht je nog op… ga naar Lilith!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.