Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Lunchen bij Guliano

February 21, 2016

Afgelopen weekend kwam mijn moeder langs en nam ik haar mee voor een lunch in Rotterdam. Er zijn een paar plekken in Rotterdam waar je gegarandeerd een goede lunch kunt eten. Onder andere Guliano, een begrip in Rotterdam als het gaat om de lekkerste broodjes.
Guliano RotterdamGuliano Rotterdam keuken
IMG-20160213-WA0011

Bij binnenkomst staat er een lange rij, want wij zijn niet de enige die trek hebben in een broodje bistecca. Na een paar minuten wachten, worden wij naar ons tafeltje geleid. En dan komt het moeilijke gedeelte: de menukaart. Er is heel veel keuze. Je kunt kiezen uit de traditionele sandwiches zoals de Guliano met parmaham en mozzarella, of uit de warme sandwiches, bijvoorbeeld de Vegetariana met gorgonzola en gegrilde groenten. Ook zijn er salades en soepen. En als je daar niet uit kan kiezen, dan zou ik voor één van de signature dishes gaan. Zoals het broodje Gallo met kip, gekonfijte ui en citroenmayonaise.

Broodje Tonijnsalade Guliano
Na lang twijfelen ga ik toch voor de bekende Bistecca met dungesneden gebraden runderrib, parmezaanse kaas en de beroemde, huisgemaakte truffelmayonaise. Mijn moeder voor een broodje tonijnsalade en mijn vriend voor de Gallo.Ik drink zelf gewoon water erbij, maar je kunt bij Guliano ook terecht voor een goed glas wijn. Laat je adviseren, want de bediening kan je adviseren welke wijn het beste bij het gerecht past.
Broodje bistecca Guliano
Ondanks dat het druk is, staan de broodjes binnen 15 minuten op tafel. Mijn moeder, vriend en ik delen de broodjes met elkaar en ze smaken alle drie weer heerlijk. Vers brood, een royale portie beleg en alles goed op smaak gebracht. Na het broodje zitten we eigenlijk vol, maar we kunnen het niet laten om toch een toetje te delen. Het wordt het citroen merengue taartje. Geen verkeerde keuze, want ook dit smaakt heerlijk.

toetje guliano

Lunchen bij Guliano is altijd een feest. Guliano zit lekker centraal op de Meent en mocht je geen tijd hebben om op een tafel te wachten, kun je er ook altijd een broodje afhalen.

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply ellen February 21, 2016 at 11:58 am

    En lekker dat het was aanrader

  • Reply Anne de Graaf September 1, 2016 at 5:44 pm

    Guliano is echt mijn all time favorite lunchroom!!! Wist niet dat je hier ook een blog over had geschreven! Super leuk! Ook een echte aanrader is broodje truffel-ei salade met uitgebakken parmaham:) mjam

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.