Hotspots

Hotspot Rotterdam: Matcha Next Door

July 19, 2022

Round & Round is al jaren één van mijn favoriete plekken in Rotterdam. Toen ze bekendmaakten dat er nog een klein ‘zusje’ aankwam, was ik dan ook meteen enthousiast. In het naastgelegen pand hebben de eigenaren van Round & Round dit jaar een matcha-walhalla geopend met de toepasselijke naam Matcha Next Door. De place to be als je net als ik gek bent op matcha.

Drankjes

Natuurlijk kun je bij Matcha Next Door terecht voor een warme of koude matchathee of latte, maar er staan nog veel meer matchadrankjes op het menu, zoals matcha met cheese foam of aardbeien. Daarnaast serveren ze hier elk seizoen een andere special. Zo hebben ze momenteel de okinawa met mango, kokos, zeezout en yuzu.

Daarnaast kun je hier terecht voor allerlei andere soorten premium Japanse thee, zoals sencha.

Zoetigheden

Hoewel de drankjes op zichzelf al enorm satisfying zijn, kun je ook nog kiezen uit een ruim aanbod van zoetigheden: ijs, pudding, doriyaki, tiramisu. En alles in matchasmaak natuurlijk. De specialiteit van Matcha Next Door is misschien wel de anmitsu (€11,5), die moet je echt geprobeerd hebben. Anmitsu is een traditioneel Japans dessert gemaakt met ijs, mochi, jelly en zoete rode bonen.

De matcha anmitsu

Tea Moment

Als je echt all out wil gaan dan moet je kiezen voor de ‘tea moment’ (€22), waarbij je een tafel vol lekkers krijgt. Zoals eigenlijk alles hier, wordt dit theemomentje op een prachtige manier geserveerd vol aandacht voor detail.

Matcha Next Door

Wil je meer weten over Matcha Next Door? Volg dan hun Instagramaccount.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.