Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Op Het Dak

July 31, 2017

Een grote stadstuin op het dak in hartje centrum van Rotterdam, dat concept is natuurlijk helemaal van deze tijd. Op het Schieblock vind je deze dakakker en daarnaast zit er ook een kleine bistro bij met de toepasselijke naam: Op Het Dak.

Om er te komen neem je de lift naar de zesde verdieping en loop je met de trap nog één verdieping omhoog. Daar vind je de ingang van de bistro, die is ingericht met uitzicht op de tuin via een groot gat in de muur. Binnen liggen grote tapijten wat het gezellig en huiselijk maakt. Ook de grote open keuken geeft het gevoel alsof je bij iemand thuis zit.

 

Maar het leukste is toch om buiten te zitten als het weer het toelaat. Dat kan op het terras, maar ook middenin de tuin staan er een paar tafeltjes. Als je buiten zit heb je uitzicht op de prachtige tuin, vol bloemen, planten en gewassen. En je hebt ook uitzicht op Rotterdam. Je wordt aan elke kant omringd door grote, statische wolkenkrabbers. Een groot contrast met de romantische bloemetjes en bijtjes in de tuin.

Zoals je kunt verwachten zijn de gerechten Op Het Dak gemaakt van lokaal en seizoensgebonden producten, waaronder veel uit eigen tuin. Voor het ontbijt kun je onder andere een yoghurt & matchabowl (€7,50) nemen of de populaire combinatie van ei en avocado geserveerd op een pannenkoek (€9,50). Ook staan er nog een aantal andere bijzondere lunchgerechten op de kaart.

Zoals bijvoorbeeld de gegrilde pompoen met flatbread, pesto en yoghurtsaus (€8,50), het gerecht dat ik nam. Het was een vers, gezond en fris gerecht dat ik weg spoelde met een net zo verse,  gezonde en frisse sinaasappel-gember thee. Mijn vriend nam de gegrilde makreel met zoete aardappel en een salsa van tomaten en olijven (€10). En hij had ook een heerlijke smoothie, waarvan ik geen idee had wat er eigenlijk in zat. Een leuk details is dat de gerechten worden geserveerd met eetbare bloemen, waardoor het een kleurrijk geheel wordt.

Op Het Dak is een heerlijke ontspannen plek middenin Rotterdam. Ik zou niet in clichés willen vallen, maar het is hier wel op zijn plek om te zeggen dat het een rustgevende en groene oase is te midden van alle hectiek van de stad. Een perfecte plek voor een ontbijtje of lunch, maar ook om koffie te drinken met een stukje huisgemaakte salted caramel bananencake.

Op Het Dak
Schiekade 189,
3013 BR Rotterdam

www.ophetdak.nl

Open
Ma & di: Gesloten

Wo t/m zo: 09:00 – 17:00

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.