Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Opporto

May 25, 2018

Ik heb het al vaker gezegd, maar seafood is echt mijn lievelingseten. Gelukkig zijn er zoveel restaurants in Rotterdam waar je terecht kunt voor een lekker visje of een plateau met zeevruchten. Ik maakte er eerder al een lijstje van.  Maar één restaurant die daar nog op ontbrak, was Opporto. Ik heb er wel eens gegeten, maar inmiddels is het menu helemaal aangepast. Tijd om weer eens een bezoekje aan dit restaurant dat in de Hogbogen zit te brengen.

Het fijne is dat ik met een grote groep was. Zo konden we veel dingen bestellen en allemaal van alles proeven. Dat is wat mij betreft de fijnste manier van eten. Iedereen koos wat ie wilde en daarbij namen we drie grote seafoodplateaus en een fles wijn. Het fijne aan Opporto is het zeer uitgebreide menu. Bijna elk soort schelp- en schaaldier staat op het menu. Ook hebben ze verschillende soorten oesters en een wisselend menu’tje.

We begonnen dan ook met een schaal oesters. Niet per se mijn ding, maar deze waren klein, heel zacht van smaak en niet zo ‘snotterig’. Ook namen we de huisgemaakte kreeftenbisque, die goed op smaak was, gegrilde coquille, de gefrituurde calamares van het wisselende menu en een seafood stoofpotje met saffraanrijst. Alles was erg lekker, maar het stoofpotje vond ik niet zo de moeite waard. Een beetje flauw van smaak en de rijst was vrij droog.

Toen kwamen de grote schalen vol met heerlijke zeevruchten erop. Hoewel ik al in veel restaurants seafoodplateaus heb besteld, was dit echt een onderscheidend plateau. Het was heel erg rijkelijk en royaal gevuld met een hele kreeft, krabpoten, langoustines, gamba’s, coquilles in een tomatensaus, vongole in knoflook, scheermessen, mosselen, octopus en oesters. Het was echt heel erg lekker en een fijne afwisseling tussen koude en warme gerechten. Ik moet wel bij zeggen dat het ook vrij prijzig is in vergelijking met andere restaurants, namelijk 45,50 per persoon. Maar ik vind het wel de prijs waard.

We sloten het heerlijke diner af met twee toetjes: een exotisch taartje en een soort pandan/kokostoetje dat echt heel smakelijk was. Ik vond het twee leuke en originele toetjes. Beiden waren niet te zoet en een keer wat anders dan een standaard chocoladetoetje.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.