Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Restaurant Chung

September 2, 2017

Vrijdagavond is meestal de dag dat ik samen met mijn vriend ergens ga eten. Vaak hebben we dan wel al een idee waar we willen eten, omdat er iets nieuws is geopend of omdat we ergens trek in hebben. Afgelopen vrijdag hadden we even geen idee. Ik had geen zin in ongezond eten en ook geen zin in de vrijdagavond drukte van de stad. Maar ja, dan blijven er nog honderd opties over. Dus uiteindelijk keek ik even op Iens welk restaurant er hoog scoort en dat was onder andere Restaurant Chung. Een plek waar ik wel benieuwd naar was, dus toen was de keuze gemaakt!

Restaurant Chung zit echt op een prachtige en ondergewaardeerde plek in Rotterdam. Het ligt op de Noordmolenwerf en is omringd door water. Vanaf de andere kant zie je al de lichtjes branden op het gezellige terras. Ook van binnen ziet Chung er mooi uit. Het restaurant is net verbouwd. De inrichting is niets bijzonders, maar het is gezellig aangekleed met kaarsjes, grote planten en een glaasje met een drijvende gerbera op tafel.

Eenmaal binnen wordt ons verteld dat er twee keuzes zijn. De eerste is het pekingeend menu waar Chung om bekend staat. Dan krijg je drie gangen verschillende gerechten met Pekingeend en een dessert. De andere optie is een 3-,4- of 5-gangenmenu van de chef. Aangezien wij al in één van de beste pekingeendrestaurants in Beijing hebben gegeten en niks dat ooit nog gaat overtreffen, kiezen we voor het 3-gangen verrassingsmenu van de chef.

Mijn verwachtingen van Chung waren eigenlijk niet heel hoog. Termen als ‘de moderne Aziatische keuken’ of ‘Aziatisch met een twist’ spreken mij nooit zo aan. Ik denk dan meteen aan een slappe aftrek van de Chinese, Japanse, Vietnamese en Thaise keuken. Of gewoon de westerse keuken met wat gember, five spice kruiden en lente-ui eraan toegevoegd.

Ik word echter bij de eerste gang al positief verrast. We krijgen een sashimi van zalm en tonijn met daarover een salsa van ui en een dressing van soja en vinaigrette. De smaken passen allemaal heel goed bij elkaar. Echt leuk om sashimi een keer op een hele andere manier te eten. Hierna krijgen we een bekend gerecht: de gestoomde coquille met vermicelli en soja.

De tweede gang bestaat uit een stukje kalfswang met rode curry, een puree van knolselderij, een salsa van gember en een knapperig stukje lotuswortel. Het stukje vlees is zo lekker mals en zoet. En de rest van de ingrediënten die op het bord liggen gaan daar perfect mee samen.

Maar het is vooral het laatste gerecht waar ik heel enthousiast over ben. Wanneer de bediening, die overigens heel erg aardig is, het bord met daarop iberico varkensvlees  op onze tafel zet, spring ik (in gedachte) een gat in de lucht. Hoewel varkensvlees me niet altijd kan bekoren, ben ik een groot fan van het iberico varken. In dit geval is het bereid tot een perfecte garing en geserveerd met een Japanse currysaus en groenten.

Restaurant Chung heeft mij echt positief verrast. De sfeer is er heel fijn, de service is heel goed en het eten was lekker. De gerechten die wij hadden vond ik eerder de Europese keuken met een Aziatische twist. We betaalden trouwens in totaal 90 euro voor dit diner, maar kregen korting omdat we via Iens gereserveerd hadden. Naar mijn mening een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Restaurant Chung
Noordmolenwerf 171
3011 DC Rotterdam
www.restaurantchung.nl

Open
Ma: 12:00 – 22:30
Di: Gesloten
Woe t/m vrij: 12:00 – 22:30
Za & zo: 16:30 – 22:30

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.