Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Soi 3

September 27, 2017

De Thaise keuken is wereldwijd één van de meest geliefde keukens. De grote verscheidenheid aan smaken en de variatie tussen warm/koud, zoet/zout, zacht/pittig verveelt nooit. Het is dan ook niet voor niets dat er naast mij nog zoveel anderen de Thaise keuken in hun hart hebben gesloten. Dankzij deze grote populariteit zijn er veel Thaise restaurants in Rotterdam. Eén daarvan is de altijd drukke Soi3 op de Kruiskade.

Ik kom graag bij Soi 3. En dat is niet alleen om het lekkere eten, maar ook om de sfeer. Deze zaak is in tegenstelling tot veel andere Thaise restaurants niet kitcherig ingericht met grote gouden Boeddha’s. Nee, Soi3 is modern en kleurrijk. Toch heeft de richting ook een knipoog Thailand, naar de Thaise streetfood cultuur om precies te zijn. Het restaurant staat propvol met tafels en krukken, de gerechten worden opgediend in plastic schalen en borden en de servetjes komen uit een simpele dispenser.

Het afgelopen weekend ging ik weer eens langs bij Soi 3. Ik hoefde niet op de menukaart te kijken, want ik weet sowieso wat ik wil bestellen hier. Dat is namelijk de zijdezachte groene curry met eend (€14,50). Er is iets aan dit gerecht dat ik zo onweerstaanbaar vind. Hoe graag ik het ook wil, dit zou ik nooit zelf kunnen maken. Wat er allemaal precies in zit, kan ik je dan ook niet vertellen. Kruiden, specerijen, Thaise groenten, kokosmelk en een hele hoop liefde.

Verder bestelden we dit keer ook de yam keuy teaw (8,50), dat is een pittige lauwwarme rijstnoedel salade. En de Thaise klassieker: een thom kha kai soepje (kokossoep met kip). Om alles weg te spoelen kozen we uit het grote assortiment bieren, een Singha-biertje.

Het duurde heel erg lang voordat het eten kwam, ongeveer zo’n drie kwartier. Toen het uiteindelijk kwam werd er ook nog een biertje over de tafel heen gegooid. Maar dat werd heel netjes opgelost door het snel op te ruimen en ons een nieuw biertje aan te bieden. En ook al duurde het lang voordat het eten kwam, toen ik eenmaal weer een hapje van die curry nam, was alles weer vergeten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.