Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Toko Toorop (en de award-winnende buikspek)

September 17, 2017

De afgelopen week kwam Paul Toorop, eigenaar van Toko Toorop, overal in het nieuws dankzij de prestigieuze prijs die hij had weten binnen te slepen. Zijn char siu buikspek won zilver op de World Master Chefs Competition for Cantonese Cuisine in Hongkong. Dit weekend was hij weer terug in zijn oude vertrouwde keuken in Toko Toorop om zijn Rotterdamse fans te laten proeven van zijn succesvolle buikspek.


Toko Toorop is ontstaan vanuit de liefde voor de Indonesische keuken en de Indonesische eettraditie, waarbij de zondagmiddag wordt doorgebracht met de hele familie en een tafel vol eten. Paul werd tijdens deze gezellige diners, geïnspireerd door de gerechten van zijn oma. In zijn eigen toko probeert hij nu haar recepten voort te zetten.


In Toko Toorop zijn er altijd verschillende Indonesische gerechten te krijgen. Je kunt aanschuiven aan één van de tafels in de winkel en een rijsttafel bestellen (€17,50). Of je kunt de gerechten afhalen of laten bezorgen.


Twee jaar geleden verhuisde de toko van Rotterdam-Zuid naar Noord, middenin een woonwijk op de Abraham Kuyperlaan. Als je hier binnenloopt voel je eigenlijk meteen dat ‘zondagmiddag huiskamergevoel’. De toko is heel schattig aangekleed met veel plantjes, oubollige tafelkleedjes en het staat er vol met souvenirs. Er zijn maar een paar tafels, maar die zijn allemaal bezet door buurtbewoners en stamgasten. Iedereen wil natuurlijk een stukje van de beroemde buikspek proberen.


Wij kunnen nog een plaatsje vinden en bestellen uiteraard ook de char siu buikspek. Daarnaast vragen wij om een paar extra gerechtjes erbij. We krijgen uiteindelijk een stukje makreel, gestoomde groenten, zoetzuur, bami en sambal boontjes. Het is erg veel, maar we eten met gemak alle bakjes en borden leeg, want het is heerlijk. En de buikspek? Die stelt zeker ook niet teleur. Het spek is zoet, zacht en krokant. Terecht dat dit gerecht een zilveren medaille heeft gewonnen!

Toko Toorop
Maandag: Gesloten
Di & Woe: 15:00 – 20:00
Do t/m zo: 15:00 – 21:00

www.tokotoorop.nl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.