Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Vicini

December 13, 2016

Voor alle Kralingers is het geen geheim meer dat Vicini Rotterdam een topzaak is. Vicini noemt zichzelf een osteria, en dat is “de Romeinse benaming voor een Italiaans buurtrestaurant: een ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt oftewel een extra huiskamer”. En dat is Vicini ook echt, want of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner of borrel en of je nu romantisch met zijn tweeën komt of gezellig met de hele familie, het kan allemaal op deze plek. Ook als je even rustig wil werken, studeren of een krantje lezen is Vicini de ideale plek. Eigenlijk zou je het een beetje kunnen zien als het centrum van Kralingen. En als Kralinger kom ik er dan ook graag. Afgelopen zondag na de bruggenloop was ik helemaal gesloopt, maar ik wilde natuurlijk wel een winnaarsmaaltijd. Dus liep ik mijn straat uit en liet ik mijn benen rusten bij Vicini.
osteria-vicini-rotterdam-2osteria-vicini-rotterdam-3

De menukaart van Vicini is uitgebreid en toepasselijk voor elk moment van de dag. Een ontbijtje bestaat bijvoorbeeld uit een croissant, yoghurt en natuurlijk een goede kop koffie. Qua lunch kun je een panini met rib-eye van de grill bestellen of een pasta of pizza bestellen. Ook als je zin hebt in hapjes, bijvoorbeeld bij de borrel, heb je ruime keuze. Er zijn verschillende antipasti en aperitivi te bestellen. En ten slotte is Vicini ook geopend voor take-away, zodat je die heerlijke pizza’s met krokante bodem ook gewoon achter de televisie op kunt eten.

osteria-vicini-rotterdam-6osteria-vicini-rotterdam-4

Ik kwam dus voor het diner. Wat ik heel erg waardeer is dat je bij Vicini meteen een schaaltje brood en olijfolie op tafel krijgt en een fles kraanwater. Ik koos dit keer niet voor een pasta of pizza, want als voorbereiding voor het hardlopen had ik wel weer even genoeg pasta gegeten. Als voorafje namen we affetato misto, een prachtige plank met o.a. mortadella en ham. Ook bestelden we suppli con i funghi, of zoals ik ze ken arancini. Het lijkt op bitterballen, maar dan met een risotto vulling. Absoluut één van mijn lievelings snacks van de Italiaanse keuken.

osteria-vicini-rotterdam-7osteria-vicini-rotterdam-1

Als hoofdgerecht namen we de polpo con pepperoni arrostiti. Ik zou het alleen al bestellen omdat het zo’n mooie naam heeft. Maar natuurlijk bestelde ik het ook, omdat het een heerlijk gerecht is met octopus, garnalen, gepofte venkel en paprika in een geweldige saus. De octopus en garnalen zijn perfect gegaard en de groenten zijn heerlijk zoet. Het andere gerecht was de runderrib-eye met shiitake roomsaus. Dit vlees was ook perfect gegaard, een tikje rare, maar daar hou ik van. En de paddestoelen pasten er perfect bij.

osteria-vicini-rotterdam-12 osteria-vicini-rotterdam-8
osteria-vicini-rotterdam-10osteria-vicini-rotterdam-11

Ik zat te vol voor een toetje, maar anders had ik zonder twijfel de tiramisu besteld. Maar ik hield me wel aan mijn traditie en dat is dat elk Italiaans diner afgesloten moet worden met een glaasje limoncello. Daar heb ik gelukkig altijd nog ruimte voor.

osteria-vicini-rotterdam-15 osteria-vicini-rotterdam-14

Vicini heeft een super leuke, diverse en stijlvolle inrichting. De bediening is altijd behulpzaam en vriendelijk. En de koffie en het eten stellen me nooit teleur. De prijzen zijn heel betaalbaar; je betaalt rond de 13 euro voor een pizza. Kortom: het is een aanrader voor iedereen, ook als je niet uit Kralingen komt! De metro stopt vlakbij;)

Osteria Vicini
Kortekade 63-69
3062 GN Rotterdam
www.vicinirotterdam.nl

Open
Ma-zo: 08.30 – 23.30

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.