Restaurants Rotterdam

Jamie’s Italian kerstmenu: dineren in moderne kerstsferen

December 3, 2017

Het lijkt misschien nog geen maand geleden dat je nog met een sterretje in je ene hand en een champagneglas in je andere hand het nieuwe jaar inluidde. Maar we zitten nu alweer in de decembermaand. Dat betekent dat er weer veel gegeten gaat worden samen met je naasten. Je kunt natuurlijk urenlang in de keuken gaan staan met kerst, je kunt twee dagen lang de gourmet aangooien óf je kunt gezellig uit eten gaan. Mocht je dat laatste overwegen, dan is Jamie’s Italian een hele goede optie.

Ik mocht vorige week langskomen om het kerstmenu uit te proberen, dat je overigens nu al kunt bestellen als je bij Jamie’s gaat eten. Het is een simpel menu, zonder teveel clichés (zoals kalkoen of hertenbiefstuk), maar met genoeg keuze voor iedereen: vlees, vis en vega. Je kunt kiezen uit het grote feesttmenu voor €35,00 of het ultieme feestmenu voor €42,50. Beiden bestaan uit 3 gangen, maar bij de laatste heb je meer keuze en krijg je meer voorgerechtjes.

Bij aankomst worden we verrast met een glas prosecco en een christmas cracker. We kijken het menu door en maken een keuze uit het hoofdmenu en dessert. De voorafjes staan standaard vast en bestaat (bij het grote feestmenu) uit Jamie’s beroemde antipasti plank en toast met kippenleverpaté. Het is een heerlijk voorafje met mooie vleeswaren en kazen, waaronder Met Toscaanse venkelsalami, mortadella di Bologna en pecorino. Ook de olijven, gegrilde seizoensgroenten en huisgemaakte rozemarijnfoccacia zijn lekker.

 

Als hoofdgerecht heb ik de paddenstoelenravioli gekozen en dat is geen verkeerde keuze. De handgemaakte pasta smaakt supervers met een vulling van eekhoorntjesbrood en fontal kaas. De geschaafde zwarte truffel maakt het gerecht helemaal af. Mijn vriend heeft de truffelsteak (ja we zijn allebei heel erg gek op truffel, haha). De gegrilde featherblade steak is mals en wordt geserveerd met gegrilde portobello en een rode wijnsaus. Om de kerstsfeer helemaal compleet te maken nemen we er rozemarijnaardappels en winterse groenten – spruitjes!!- bij.

Als er één ding is waar ik naar uitkijk bij Jamie’s Italian, is het wel het toetje. Het lekkerste toetje ooit at ik namelijk hier. Voor het kerstmenu kun je uit een panna cotta, tiramisu, witte chocolade cheesecake en brownie kiezen. Wij nemen de laatste twee opties en delen de toetjes. Helemaal voldaan zijn we aan het einde van de avond.

De kerstmenu’s zijn tot 30 december te bestellen. Dus ook op derde, vierde, vijfde of zesde kerstdag kun je nog langs Jamie’s gaan voor een kerstdiner met vrienden of familie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.