Hotspots Rotterdam

Koreaans BBQen bij Allegaartje in Rotterdam

March 19, 2017

Dit weekend bracht ik weer eens een bezoekje aan het Oude Noorden in Rotterdam. Het was ondertussen misschien een klein jaartje geleden dat ik er voor het laatst was en inmiddels is er weer van alles veranderd. Toen ik op de Zwaanshals liep zag ik één van die nieuwe zaken, namelijk Allegaartje. Een Koreaans restaurant waar je ook terecht kunt voor Korean BBQ.

In Azië is het al jaren ontzettend populair om een avondje Koreaans te barbecueën. En dat is logisch, want het is ook een hele gezellige en lekkere manier van eten. Korean BBQen lijkt eigenlijk heel erg op gourmetten, je legt namelijk ook stukjes vlees op een hete plaat. Het verschil is alleen dat de plaat wordt verwarmd met kolen. De ingrediënten en de manier van eten verschillen natuurlijk ook van de Hollandse gourmet. Je grilt gemarineerd vlees en eet dat vervolgens in een wrap van sla met wat ingemaakte groenten en een pittige saus.

Je hoeft dus gelukkig niet helemaal naar Seoul om dit een keer te proberen (wel een aanrader trouwens). Ook bij Allegaartje in Rotterdam Noord hebben ze de Koreaanse barbecues op tafel staan.  Allegaartje begon als een catering op wielen. Dat doen ze nog steeds, maar inmiddels is daar ook een vaste winkel op de Zwaanshals bijgekomen. Waar je niet alleen terecht kunt voor de barbecue, maar ook verschillende Koreaanse gerechten, drankjes en ook jam sessies en thema avonden.

Wij namen vrijdagavond plaats aan een tafel met een barbecue en bestelden vooraf alvast twee gerechtjes en een Koreaans biertje. Terwijl wij genoten van de heerlijk handgemaakte Koreaanse dumplings (mandu €4,50), en Koreaanse sushi ( kimbap €3), werd de BBQ aangestoken.

Bij de BBQ (€25 p.p.) krijg je 200 gram gemarineerde ribeye (bulgogi) en verschillende bijgerechten: ingemaakte groenten, kimchi, gegrilde aubergine, zeewier, rijst, twee soorten saus en slablaadjes. Je eet dit dus door het gegrilde, zoete rundvlees op een bedje van rijst en ingemaakte groente in een slablaadje te leggen. Je eet het vervolgens op als een soort wrap. Netjes eten is er niet bij, tenminste… ík kan dat niet netjes eten. But who cares, het is in ieder geval heel erg lekker.

Het is geen all-you-can-eat, maar het was wel een royale portie. Wij kregen het vlees bijna niet op. Ik vond het jammer dat er alleen bulgogi (rundvlees) op de kaart stond. In Seoul heb ik het namelijk meerdere keren met varkensvlees gegeten en dat is ook erg lekker. Het zou leuk zijn als je de keuze hebt uit zowel varken als rund. Of beter nog: een combinatie van die twee.

Allegaartje
Zwaanshals 227a

www.allegaartje-catering.nl/

Open
Woe t/m zo

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.