Restaurants Rotterdam

Mijn ultieme bucketlist voor 2019: bij deze restaurants wil ik eten

January 3, 2019

Nieuw jaar, nieuwe kansen! Happy New Year iedereen! Dit jaar heb ik een lijstje opgesteld met tien restaurants waar ik graag wil eten. Bij sommige restaurants wil ik al zo lang eten, maar elke keer komt het er niet van en ga ik toch voor iets makkelijks. Daarom heb ik dus nu een bucketlist, zodat ik hopelijk elke maand van 2019 er een kan afstrepen.

12. Louise Petit Restaurant

Een 21-jarig meisje dat zo stoer is om haar eigen restaurant te openen, is voor mij sowieso al reden genoeg om wat support te tonen. Daarnaast waan je je in Louise Petit Restaurant volgens mij helemaal in Frankrijk, dus dat lijkt me geweldig. Het is niet mijn lievelingskeuken, maar wat niet is kan nog komen…

11. Zeezout

Ik heb zowat alle visrestaurants geprobeerd – ik schreef er ook een uitgebreid artikel over – maar Zeezout nog niet. Waarom niet? Het zit gewoon een beetje uit de richting voor mij, ik kom niet zo snel in het Scheepsvaartkwartier. In 2019 is er echt geen excuus meer om niet te gaan, want ik ben heel benieuwd naar dit zelfbenoemde beste visrestaurant van Zuid-Holland.

10. Mevrouw Meijer

De Franse keuken ga ik in 2019 dus hopelijk helemaal leren te waarderen en volgens mij kan Mevrouw Meijer daar wel een aandeel in hebben. Dit onwijs schattige restaurantje in het Oude Noorden schreeuwt gewoon mijn naam elke keer als ik er langs loop. Ik ben zo benieuwd en ik kan niet wachten om het kleine geheimzinnige tentje zonder social media te bezoeken.

9. Tosca

Nog zo’n plek die mijn naam schreeuwt als ik er langskom: Tosca. Dit restaurantje in het Oude Noorden ziet er ‘s zomers zo gezellig uit met het kleine terrasje dat volhangt met lampjes. De Mediterrane menukaart bevat gerechten die mij als muziek in de oren klinken, zoals saltimbocco of gnocchi al tartufo, dus ik denk dat ik alvast een plekje ga reserveren voor de komende zomer.

8. In den Rustwat

Ik woon praktisch naast In den Rustwat en hoewel ik altijd dacht dat het een extreem duur restaurant was, valt het eigenlijk best mee. Ze serveren namelijk een BIB Gourmand menu van 37 euro, dus dat is best schappelijk. Het restaurant zit in een prachtige vrijstaande villa achter Woudestein en naast de botanische tuinen in Kralingen.

7. Restaurant Perceel

Restaurant Perceel stond eigenlijk nooit echt op mijn radar, totdat ik opeens een foto zag van het indrukwekkende interieur. Het is zo’n kleurrijke zaak vol prachtige bloemen, dat mijn interesse gewekt was. Na wat research bleek dat de gerechten er minstens even indrukwekkend uitzien als het mooie interieur. Of het ook lekker is? Daar hoop ik in 2019 achter te komen.

6. Lux

Lux is een echte klassieker in Rotterdam, want het restaurant bestaat al meer dan 25 jaar. Hier serveren ze de moderne Italiaanse keuken en dan ook nog eens met een twist, als ik dat zo mag zeggen. Spaghetti met tonijnhart en eidooier, is een van de gerechten die op de kaart staart. Klinkt als een spannend, maar smaakvol gerecht en daarom ben ik er heel nieuwsgierig naar!

5. Helai

Hoe smaakt Afghaans eten eigenlijk? Ik heb geen idee, maar ik wil het wel graag weten. Er zijn twee grote restaurants in Rotterdam waar je het kunt proberen en een daarvan is Helai. Het meest extravagante restaurant waar het lijkt alsof je in een paleis bent. Dit lijkt me leuk om te doen met een grote groep, zodat je de tafel vol kunt gooien en van alles wat kunt proeven. Dus als je meewil, laat het me weten, en we kunnen enkele spellen spelen dream jackpot!

4. Matroos en het Meisje

We komen nu bij de restaurants waar ik al lang wil eten. Een daarvan is de Matroos en het Meisje. Ik heb al drie keer op het punt gestaan om er te eten, maar elke keer zat het vol en konden we niet meer reserveren. In 2019 ga ik het anders aanpakken, namelijk door niet twee uur van tevoren te bellen, maar gewoon ruim van te voren te reserveren. Hopelijk lukt het dan om een plekje te bemachtigen in deze populaire zaak waar je gewoon eet wat de pot schaft.

3. VINEUM

Mijn favoriete vraag aan mede Rotterdamse foodies is natuurlijk waar zij graag eten. En guess what: VINEUM is heel vaak een van de antwoorden. Het schijnt dat vooral de wijn hier heel goed samengaat met het eten. Uiteraard hoor ik ook veel goede dingen over het eten zelf.

2. Heroíne

Waarom ik nog steeds niet bij Heroíne ben gaan eten, is mij echt een vraag. Ook al is het restaurant nog maar een jaar open, ik heb zo ongeveer elke maand wel gezegd dat ik er zo graag wil eten. Het stijlvolle interieur hier spreekt mij zo erg aan, om de een of andere reden word ik er razendenthousiast van. Het is zo anders dan anders! Ik volg het social media-account van het restaurant op de voet en alle foto’s die ik zie maken me heel erg hyped. Het goede nieuws is dat ik al een speciale gelegenheid heb bedacht om er te gaan eten, dus in 2019 ga ik er so-wie-so langs.

1.  Fred

Na Heroíne is er nog één ander restaurant waar ik heel erg graag heen wil en dat is Fred. Dut tweesterrenrestaurant zit ook vlakbij mijn huis, maar in dit geval heb ik wel een goede reden waarom ik er nog niet geweest ben. Het is namelijk nogal duur, haha. Maar in 2019 heb ik bedacht dat ik dan liever minder vaak uit eten ga, zodat ik dat geld eens kan besteden aan echte kwaliteit. Want om een keer bij Fred te eten is echt een droom van mij!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.