Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: PIX

March 26, 2017

Ik was enthousiast toen ik hoorde dat er een nieuw tapasrestaurant in Rotterdam kwam. Ik hou van de Mediterrane keuken en zeker ook van de Spaanse manier van eten. Alleen toen las ik dat ie op de plek van één van mijn favoriete bars kwam. Waarom, moest ie nou net op de plek van Level komen?! Level was mijn favoriete cocktailbar in Rotterdam. Lekker dichtbij huis, een goede cocktailkaart, betaalbaar en met een hele gezellige sfeer, niet zo’n pretentieuze sfeer als die er in de meeste cocktailbars hangt. Anyway, ik moet het accepteren, want er komt wel een leuke andere bar voor in de plaats: Tapasbar PIX!

Van cocktailbar naar tapasbar dus. Bij PIX serveren ze pintxos en dat zijn rijkgevulde stokbroodjes. Deze staan binnen op de toonbank en kun je zelf pakken. De prikkertjes in de stokbroodjes bepalen welke prijs het is (tussen de 1,95 en 2,50) en als je gaat afrekenen worden je prikkertjes bij elkaar opgeteld. Op de kaart staan ook andere tapas en wat grotere gerechten.

Sinds woensdag is PIX geopend en op vrijdag ga ik er met vriendinnen heen. Binnen is er sowieso geen plek meer, maar gelukkig komen we weer in de tijd van het jaar dat je ook prima buiten kunt zitten. Wij bestellen om te beginnen eerst even een paar wijntjes. Als al mijn vriendinnen gearriveerd zijn, werpen wij een eerste blik op het menu. Van kleine hamburgertjes tot een rijkgevulde salade en van kipspiesjes tot empanada’s, er staat van alles op de kaart. Wij nemen de chorizo, gamba’s in olie, tortilla met aioli, asperges en de patatas brava’s.

En dan begint het wachten… zo’n drie kwartier later is het eten er nog niet. Ik stap naar binnen om even te vragen hoelang het nog duurt. Binnen zie ik de chaos. Het is echt heel druk, mensen staan als aasgieren op een tafel te wachten. De ober vertelt mij ook dat hij geen idee heeft wanneer het eten eraan komt, want: “Het is druk”. Het is half negen, ik heb heel erg trek en dus pak ik maar alvast wat hapjes van de toonbank om mee te beginnen.

We hebben van alles. Ik proef een wrapje met kip, erg lekker, en een blini met zalm en dille, ook heel smakelijk. Mijn vriendinnen hebben nog stokbroodjes met brie, manchego en rauwe ham. Die vallen bij hen ook in de smaak. Alleen bij het stokbroodje met blauwe kaas en peer vindt mijn vriendin dat de blauwe kaas wel een beetje overheerst. Het eet in ieder geval allemaal lekker weg samen met een glaasje wijn.

Ondertussen vragen we voor de tweede keer aan een ober die toevallig buiten loopt waar het eten blijft. Ook zij geeft aan dat het te druk is en ze geen idee heeft wanneer het eten eraan komt. Ze hadden deze drukte niet verwacht, want ze waren expres “stilletjes opengegaan”. Uiteindelijk na ruim anderhalf uur wachten besluiten we maar de rekening te vragen. Het eten hoeven we niet meer, want we kunnen niet langer meer wachten. Als ik naar binnenloop om te pinnen, zie ik de koks in de open keuken keihard werken en strijden om de bestellingen te kunnen bijbenen.

Een moeilijke start dus voor Pix, vooral voor de bediening. Maar ja, het is 2017 en het is Rotterdam. Als er eenmaal één foto op social media komt te staan dat het restaurant geopend is, dan staan die fanatieke Rotterdammers natuurlijk meteen voor de deur om even te keuren wat voor nieuw vlees er in de kuip is. Desalniettemin zie ik zeker de potentie dat dit een topbar gaat worden. De dingen die ik heb geproefd waren lekker en met de leuke en gezellige sfeer zit het ook wel goed.

Wij waren maar snel Tante Nel ingedoken voor frietjes en garnalenkroketten. Binnen vijf minuten konden we eindelijk avondeten.

PIX Rotterdam

Pannekoekstraat 76A
Rotterdam
010 280 0788

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.