Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Alfredo’s Taqueria

July 15, 2017

Het Industriegebouw is na Old Scuola, nu nog een nieuwe parel rijker. Kort geleden opende namelijk Alfredo’s Taqueria haar deuren in Rotterdam. Een Mexicaans restaurant dat er tot in de puntjes gestyled uitziet en waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Alfredo’s Taqueria is ingericht in het donkerblauw en het felroze. En laat dat nou net mijn twee favoriete kleuren zijn, vooral ook in combinatie met elkaar. Ik voel me dus meteen thuis bij dit Mexicaanse restaurant. Op de binnenplaats van Het Industriegebouw is er een leuk terras waar je gezellig tussen de planten en lichtsnoeren in zit.

Omdat de taqueria nog maar kort geopend is, krijgen wij een vast menu voorgeschoteld bestaande uit zes gerechtjes voor twintig euro. Wij bestellen alvast twee koude drankjes: een corona en een gingerbeer. Kort daarna krijgen we al het eerste gerecht, bestaande uit zelfgemaakte nacho’s en een heerlijke verse guacamole. Een fijn detail is dat je hier ook (gratis) een fles kraanwater op tafel krijgt. Dat mis ik toch vaak genoeg in Nederlandse restaurants.

Het tweede gerecht is zonder twijfel het lekkerste dat ik die avond eet. De maïskolven met chipotlesaus en kaas zijn zoet, zout, pittig, crunchy en fris in één. Op deze manier heb ik mais nog niet eerder gegeten! Hierna krijgen we drie taco’s. Een tortilla met heek (vis), één met dungesneden rundvlees en een krokante taco met pulled chicken en bruine bonen. Over alledrie de taco’s is duidelijk nagedacht. Ook hier zijn de smaken helemaal in balans.

  

Ten slotte krijgen we nog een kokosflan met mezcal en vijgen. Al met al een grote aanwinst voor Rotterdam. Zeker gezien het feit dat hier niet zoveel Mexicaanse restaurants zijn. Daarnaast is het ook gewoon een gezellige plek om even wat te drinken. Ze hebben namelijk ook een uitgebreide drank- en cocktailkaart. Eén klein puntje van kritiek is dat het erg lang duurde voordat de gerechten kwamen. Maar dat is ook niet raar, de eerste weken zijn altijd even oefenen.

Alfredo’s Taqueria
Goudsesingel 204
3011 KD Rotterdam 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.