Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Bierboutique

March 9, 2017

Een paar weken geleden was ik bij de opening van een nieuw café op de Witte de With: Bierboutique opende haar deuren. Inmiddels ben ik er alweer een keer terug geweest voor een borrel. Daar is Bierboutique namelijk de perfecte plek voor. 

bierboutique-rotterdam-12bierboutique-rotterdam-10

Bierboutique is van de eigenaren van Café Opa dat schuin tegenover zit. Het zal je niet verrassen dat er in Bierboutique voornamelijk bier geschonken wordt. Er zijn een heleboel speciaalbieren verkrijgbaar. Wat Bierboutique onderscheidt van de andere steeds populairder wordende biercafés is de inrichting. Geen stoere en industriële look. Nee, Bierboutique heeft stijl en is met oog voor details ingericht. Op deze manier moeten vooral ook vrouwen zich aangetrokken voelen om eens een keer naar een bierboutique in plaats van wijnbar te gaan.
bierboutique-rotterdam-4bierboutique-rotterdam-2

De zaak is prachtig ingericht met een knipoog the Great Gatsby. Een betegelde vloer, gele muren en gouden & koperen accessoires zorgen voor een chique uitstraling.

bierboutique-rotterdam-15 bierboutique-rotterdam-14

Ik heb totaal geen verstand van bier. Eens in de zoveel tijd drink ik een koud biertje, maar op het niveau van ipa/pale/triple en andere speciaalbieren ben ik nog niet. Deze staan wel allemaal op de kaart, dus er is voor ieder wat wils. Er zijn zelfs hippe biercocktails te krijgen. En ook wijn voor degenen die écht geen biertje achterover kunnen slaan.

bierboutique-rotterdam-16bierboutique-rotterdam-8

Lunch-, diner- en borrelgerechten staan ook op de kaart. Ik proefde bijvoorbeeld het taartje met bieten en geitenkaas, die was erg lekker en ging goed samen met mijn biertje. Ook de chorizobitterbal en kaaskroketjes waren de perfecte snack om met bier weggespoeld te worden. Als je er avond wil eten, dat kan ook, dan moet je denken aan gerechten als een vis van de dag, of een entrecote.

bierboutique-rotterdam-6bierboutique-rotterdam-9

Bierboutique:

Witte de Withstraat 40B
3012 BR  Rotterdam
www.bierboutique-rotterdam.nl

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.