Hotspots Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Juffrouw van Zanten

February 26, 2017

In de 5 jaar dat ik in Kralingen woon, heb ik de Lusthofstraat enorm zien veranderen. Er kwam een Albert Heijn, een Hema, een Blokker, een ijssalon en nog wel meer bij. Inmiddels is het echt weer net zo’n leuke straat als 30 jaar geleden, als ik mijn moeder moet geloven. Deze maand opende er weer aan aanwinst voor de Lusthofstraat: Juffrouw van Zanten. Een gezellige lunchroom waar je met een vriendin een bakje koffie kunt drinken, maar ook met het hele gezin van een langzame zondagse brunch kunt genieten.

kralingenjuffrouw-van-zanten-11

Als je binnen komt lopen zie je meteen hoe kleurrijk, kindvriendelijk en speels de zaak is ingericht. Eat, drink, play, relax is de lijfspreuk van Juffrouw van Zanten die ook een mooi plekje op de muur heeft gekregen. Juffrouw van Zanten is er zo op ingericht dat het aan zowel kleine als grote groepen plek kan bieden. Je kunt tegenover de bar en open keuken plaatsnemen voor een kopje thee met iets lekkers. Ga je voor een ontbijt, brunch of lunch, dan kun je aan één van de grotere tafels boven of beneden plaatsnemen. Beneden is er ook een uitgebreide speelhoek voor kinderen.

juffrouw-van-zanten-10juffrouw-van-zanten-8

Wij nemen boven plaats aan een tafeltje waarop we zo uitkijken op de open keuken. Het is zaterdagmiddag en best druk. De bediening moet flink aanpoten. Het duurt daarom ook vrij lang, maar wij hebben geen haast en de bediening is verontschuldigd zich vriendelijk. We bestellen allebei een broodje als lunch, maar de kaart is veel uitgebreider dan dat…
juffrouw-van-zanten-1juffrouw-van-zanten-9

Er zijn all day breakfast opties, zoals overnight oats (€7,75), toast met ei (€3,75) en een croissant met clotted cream en jam (€3). Qua lunch zijn er naast belegd brood ook bijvoorbeeld soep (€6,50) of een bulgursalade (€10,50). Huisgemaakte taarten, suikervrije taarten en chocolade zijn er ook. En alsof dat nog niet uitgebreid genoeg is, kun je bij Juffrouw van Zanten ook nog borrelen met bijvoorbeeld een kaasfondue (€13,50). Ook leuk is dat er een hele bladzijde van het menu gewijd is aan kinderen. Zij kunnen bijvoorbeeld een bento bordje (€6,50) krijgen met een boterham, wat groente en fruit.

juffrouw-van-zanten-2  juffrouw-van-zanten-4

Ik nam een zuurdesem toast met zachtgegaarde zalm en avocadocrème. Heel lekker, er mocht wat mij betreft alleen wel iets meer zalm op. Mijn vriend had de burnt brioche met avocado, spek en een gepocheerd eitje. En dat is natuurlijk altijd goed! Als toetje namen wij nog een stuk kokoslimoenbrood met mascarpone. Je kon hier echt goed de limoen en kokos proeven en samen met de romige mascarpone vormt het een lekker zoet hapje. Juffrouw van Zanten is een goede toevoeging aan de Lusthofstraat en ik weet zeker dat ik er nog vaker langs ga.

juffrouw-van-zanten-6 juffrouw-van-zanten-7

 

Juffrouw van Zanten

Lusthofstraat 27A
3062WB Rotterdam
www.juffrouwvanzanten.nl

Open

Ma: gesloten
Di t/m zo: 8:30 – 18:00

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.