Hotspots Restaurants Rotterdam

Hotspot Rotterdam: Seoul Sista Rotterdam

December 10, 2017

Yes! Eindelijk is er een echte Korean-BBQ restaurant in Rotterdam. Een paar weken geleden opende Seoul Sista op de Hartmansstraat, waar je kunt barbecueën via een all-you-can-eat concept. Daarnaast serveren ze ook verschillende bekende Koreaanse gerechten. Ik was superbenieuwd en enthousiast, dus ik ging vorige week snel langs met een groepje vrienden. 


Koreaanse barbecuerestaurants zijn al jaren een trend over de hele wereld. Het is eigenlijk een soort van gourmetten, of tafelbarbecueën, met Koreaanse gerechten en ingrediënten. Je grillt wat spek, gooit het in een slablaadje samen met wat saus en kimchi, rolt het op en je hebt een heerlijke slawrap. Het is trouwens niet alleen lekker, maar ook een gezellige manier van eten. Perfect om met een groepje familie of vrienden te doen.

Seoul Sista is tot in de puntjes gestyled en helemaal volgens de trends van nu. Lichtgevende letters, aanwezig! Een grote muurschilderen, check! Het interieur in de hippe kleuren lichtroze, smaragdgroene met koperen details. Misschien ziet het er allemaal net iets té gelikt uit, maar de uitstraling is in ieder geval modern.

Bij Seoul Sista kun je veel verschillende soorten vlees voor op de BBQ bestellen: van ongemarineerde spek tot verschillende soorten rundvlees. Natuurlijk staat ook bulgogi (gemarineerde rundvlees) op de kaart. Daarnaast zijn er verschillende soorten banchan (bijgerechen) te bestellen, zoals kimchi en andere gepekelde groenten. Andere Koreaanse bijgerechten die je kunt bestellen zijn: bibimbap (rijstgerecht), gimbap (Koreaanse versie van sushi), mandu (Koreaanse dumpling)en dukbokgi (rijst sticks). Ook zijn er niet-Koreaanse gerechten te bestellen, zoals sushi, loempia’s en chickenwings.

De ingrediënten voor op de barbecue vielen niet tegen. Het vlees was vers en niet extreem dun gesneden. Daarnaast vond ik vooral de soepen bijzonder lekker. Ik probeerde de beef & vegetable soep, beef rib soep en ox tail soep, alledrie waren heel smaakvol en verwarmend. Ik zou die zeker niet overslaan als je een bezoekje gaat brengen aan Seoul Sista. Verder was het eten misschien niet op hetzelfde niveau als in Seoul zelf, maar voor een all-you-can-eat concept was de kwaliteit gewoon heel erg goed,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.