Hotspots Restaurants Rotterdam

Nieuw in Rotterdam: Koreaans barbecueën bij Gangnam BBQ

May 4, 2019

Na Seoul Sista, Hankukmi en Allegaartje is er nu een nieuwe plek waar je terecht kunt voor een Korean BBQ, namelijk Gangnam BBQ. Dit supergrote restaurant zit op de Groenendaal, vlakbij Oostplein, in het pand waar eerst Red Pepper zat. Gangnam BBQ is sinds een paar weken open, dus hoog tijd om het eens uit te proberen!

Menu

Gangnam BBQ hanteert een All You Can Eat-concept. Voor 28 euro (en 30 euro in het weekend) kun je 2,5 uur lang bestellen wat je wil, exclusief drankjes. Natuurlijk kun je allerlei soorten vlees en vis bestellen voor op de barbecue, zoals (gemarineerde) spek en beef, inktvis en kippendijfilet. Daarnaast staan er veel Koreaanse bijgerechten op de kaart, waaronder de traditionele banchan, bibimbap en verschillende soepen. Maar ook niet-Koreaanse gerechten als sushi, ebi tempura en sashimi behoren tot de opties.

Inrichting

Ik moet zeggen dat de sfeer bij Gangnam BBQ overduidelijk wat minder is dan bij Seoul Sista. Misschien komt dat doordat het zo groot is, maar ook door de redelijk sfeerloze en kleurloze inrichting. Dat is jammer, want het pand is wel heel erg mooi. Maar goed, hoe een zaak eruit ziet maakt voor mij niet per se uit, als het eten maar goed is.

We nemen plaats aan een tafeltje van vier personen waar de banchan, de sauzen en een bakje sla al klaar staan. De BBQ-plaat wordt meteen aangezet en er wordt ons uitgelegd hoe we kunnen bestellen. Dat kan bij Gangnam BBQ namelijk via je eigen telefoon. Je gaat naar hun website, scant de QR-code en wordt dan automatisch doorverwezen naar een bestelformulier. Het is modern en dat kan handig zijn. Alleen werkt het bij ons niet, waardoor we alsnog een ouderwets bestelformuliertje krijgen.

Eten

We proberen bijna alles van de kaart. Het vlees is vers en je krijgt mooie grote stukken. Aan de zijkant van de plaat kun je ook een ei bakken. Bij het barbecueën krijg je niet meteen een tang om het vlees om te draaien en ook wordt de plaat niet automatisch ververst als er allemaal aangebakken resten op zitten. We moeten alles zelf vragen, maar het personeel is verder wel aardig en behulpzaam.

De bijgerechten vallen mij persoonlijk tegen. Het is echt niet vies, maar ik kan ook niet zeggen dat het allemaal authentiek Koreaans smaakt (of daarbij in de buurt komt). Ook de banchan smaakt en beetje flauw, terwijl dat juist de frisse tegenhanger van het vlees zou moeten zijn. Wat ik wel fijn vind, is dat je hier sashimi kan bestellen. Iets waar je normaal gesproken extra voor moet betalen bij de meeste AYCE-restaurants.


Spot ons

Voor de prijs kun je dus best wel een avondje leuk eten bij Gangnam BBQ, maar verwacht geen authentieke Koreaanse gerechten. Wat trouwens wel leuk is om te vermelden, is dat je na afloop een polaroidfoto mag maken. Die komt dan bij de wand aan het begin van de zaak te hangen. Misschien kun je ons ook wel spotten?


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.