Hotspots Restaurants Rotterdam

Nieuwe Hotspot Rotterdam: Bertmans op het Schouwburgplein

April 28, 2018

Bertmans is toen zij de deuren openden op de Zaagmolenkade vrijwel meteen een begrip in Rotterdam geworden. Het was tijd om een stap verder te gaan en dus is er nu een tweede filiaal geopend. En niet op zomaar een plek, maar midden in het centrum van Rotterdam op het Schouwburgplein. Met veel meer plek én een groot en zonnig terras.

Met de locatie in het centrum is Bertmans veel veelzijdiger geworden. Niet alleen is er veel meer ruimte en kunnen grote groepen er nu ook terecht – handig voor bijvoorbeeld vergaderingen of familiediners – de openingstijden zijn ook veel ruimer. Het restaurant is elke dag van 08:00 tot 23:00 uur open en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 24:00 uur. Dat betekent dat je er dus echt op elk moment van de dag terecht kan.

Allereerst wil ik het even hebben over het indrukwekkende interieur van de zaak. Het filiaal in het Oude Noorden was al prachtig, maar de inrichting van Bertmans Centrum vind ik nog véél mooier. Hoewel het dezelfde look en feel heeft, is het tegelijkertijd ook compleet anders. De zaak is clean en simpel en strak ingericht met veel lichte kleuren en hier en daar wat mooie planten.

Dan kom ik bij het belangrijkste punt: het eten. Bertmans is ontzettend creatief in het maken van voedzame, maar lekkere gerechten die net anders dan anders zijn. Het is de ideale plek voor vega(n)s of mensen met een voedselallergie. Maar ook als je wel gewoon alles eet (zoals ik), is dit een goede plek. Gerechten die op de kaart staan zijn: een tofu wrap, gekonfijte eend en een bloemkool burger. En laat ik ook niet de drankjes vergeten, want die zijn hier ook on point. De huisgemaakte ijsthee, bijvoorbeeld, is echt geweldig.

En dan nog even één van mijn favoriete Bertmans-gerechten in het zonnetje zetten: De pannenkoekjes gemaakt van boekweit en amandelmelk, geserveerd met banaan, blauwe bessen, munt, maple syrup, en een cashew-vanille crème. Het klinkt allemaal heel fancy en hipster en misschien is het dat ook wel, maar het is óók gewoon hartstikke lekker!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.